Bursa Valisi Sayın Mahmut Demirtaş ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Sayın Selim Terzi’nin katılımlarıyla 3. ayağının Bursa’da yapılacağı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin basın toplantısı düzenlendi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ülkemizin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki üçüncü ayağı, Bursa’da 01-09 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bursa’da onlarca mekânda, yüzlerce sanatçının katılacağı, 9 gün sürecek festivalde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar 300’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Sayın Selim Terzi, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 2021 yılında başladığını dile getirdi. 16 şehirde yerel paydaşları başta olmak üzere Valilik ve Belediye destekleriyle bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Terzi, her yıl 5 şehir eklenerek festivalin büyüyerek devam ettiğini söyledi. Festivalin öneminden bahseden Terzi, “Şehirdeki bu unsurların daha görünür kılınması ve turizm hareketliliğinin 12 aya yayılması açısından önemli. 2 hafta sonunu kapsayan bir festival oluyor. Hem uluslararası anlamında etkinliklerle şehirlerimizi buluşturuyor hem de paydaşlarımızla misafirlerini buluşturuyor. Şehirlere bu açıdan dinamizm gelmesini çok önemsiyoruz. Bu festivaller içerisinde çocuk etkinliklerini de çok önemsiyorum. Hem kültürel mirasımızın onlara aktarılması çok kıymetli hem de onları biraz daha dijital ekranlardan uzaklaştırmak açısından güzel bir fırsat. Misafirlerimiz Bursa’da çok güzel bir festival deneyimini yaşayacak. 1 Haziran’da start vereceğiz ve 50 farklı noktada 500’e yakın etkinlikle misafirlerimiz buluşacak” diye anlattı.
GASTRONOMİDEN, SANATA, KÜLTÜRDEN, SÖYLEŞİYE, 50 FARKLI NOKTADA 500 ETKİNLİK
Festivalin içinde gastronominin de olacağını aktaran Terzi, “Bu anlamda Bursa’mız da çok zengin. 12 farklı durak tespit edildi. Önümüzdeki sene de farklı duraklarımız olacak. Şehre ait lezzetlerin restoran menülerine dahil edilmesi çok kıymetli. Ana sahnemiz Yunuseli Havaalanı’na kurulacak. Bakanlığımızın Kültür Sanat Kurumları ve bizimle işbirliği yapan kültür sanat paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Dijital ve geleneksel sergilerimiz var. O salonlarımız sergilere ev sahipliği yapacak, çeşitli bir çok sergimiz olacak. Refik Anadol paydaşlarımız arasında” diyerek Bursa’nın farklı noktalarında düzenlenecek etkinliklerden bahsetti. Festival kapsamında Filistin’e de saygı duruşu hazırladıklarını dile getiren Terzi, Filistin’i canlandıran sergiler de olacağını söyledi. Bursa’da bu yıl ilk kez düzenlenen Kültür Yolu Festivali için büyük uğraş verdiklerini söyleyen Terzi, Bursa Valisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’na da teşekkür etti.
“BURSA’DA ZAMAN DURACAK”
Festivalin Bursa’ya canlılık katacağını ifade eden Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yüzlerce etkinliğin Bursalılarla buluşacağını ifade etti. Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’nın geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyleyen Demirtaş, “İklimine sinen sanat, kültür kokularıyla kadim bir şehir olduğunu göstermektedir. Bursa’da bu festival sayesinde vatandaşlar zamanın durduğunu hissedecekler. İznik’in çinisinin motiflerine yeni anlamlar yükleyeceklerdir. Herkesi yeşil Bursa’mıza, kültürel ve doğal güzelliklerinin festival süresince ve yıl boyu keşfetmeye davet ediyorum” dedi.