Yaklaşık 280 Türk firmasının yer aldığı fuarda oluşturulan info stantta; Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB), Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) sektörün gücünü ortaya koydu.

5 Birliğin ortak katılımıyla düzenlenen info standını, Türkiye Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Başkan Yardımcısı Ufuk Ocak, Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Türkün Karaçor, Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, TETSİAD Başkan Yardımcısı Murat Zümbülyuva, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İTHİB Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ve DENİB Genel Sekreteri Uğur Dayıoğlu ziyaret etti.

09 – 12 Ocak 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilen fuar, dünya genelinde binlerce firma ve profesyonel ziyaretçiyi buluşturdu. Aynı zamanda iç mekan, mimarlık, turizm, iç tasarımcılar ve konaklama uzmanlarına yönelik ürün yelpazesiyle sürdürülebilirlik ve sağlıklı uyku gibi mega trendlere odaklanan temalarıyla pazardaki değişikliklerin sergilendiği Heimtextil, en önemli trendler, tekstil malzemeleri ve tekstil tasarımlarının yer aldığı devasa bir platform olma özelliğini taşıyor.

 

Türkiye tekstil ihracatının tüm paydaşlarının bir araya gelmesinin fuarda ayrı bir hava yarattığını belirten UTİB yönetim kurulu başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Oluşturduğumuz info stantta tüm ziyaretçilere kumaşlara dokunma, tüm ürünleri tek noktadan inceleme ve seçim kararlarında yardımcı olarak ihracatçı firmaların stantlarına yönlendirme fırsatı sunduk. Türk tekstilinin prestijini ve zengin çeşitliliğini bir kez daha küresel ziyaretçilerin beğenisine sunduk. Gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz. Heimtextil 2024 fuarı; 2023 yılında ihracatımızın azalmasına rağmen, mevcut pazarları korumayı başaran tekstil sektörümüzün geleceği için de ümit verdi” diye konuştu.

MATTER-LAB İSTANBUL’DAN SONRA FRANKFURT’TA DA SERGİLENDİ

İlk edisyonu Hometex’23’te gerçekleşen MATTER-LAB sergisi de fuara katılan firma temsilcileri ve ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Tekstil sektöründe sürdürülebilir malzemelerin izini süren MATTER-LAB’ın döngüsel üretim ve ekonomiye teşvik ettiğini belirten UTİB başkanı Pınar Taşdelen Engin, “İlkini 2023 yılında İstanbul’daki Hometex fuarında açtığımız serginin, ilerleyen yıllarda büyüyerek Türkiye’de sürdürülebilir tekstil ekosisteminin malzeme kütüphanesine dönüşmesini hedefliyoruz. Tekstil tasarımcıları, araştırma ofisleri, tasarım ofisleri, akademik yayınlar ve üretici firmaların katılımcı olarak yer aldığı sergi, disiplinli bir yaklaşımla ülkemizin bu alandaki çalışmalarını izleyici ile buluşturuyor. Serginin bir diğer hedefi üretici firmalarımızı geleceğe hazırlamak ve dünya standartlarında artık köklü bir yer edinen sürdürülebilir kavramına yakınlaştırarak ihracat potansiyellerini farklı coğrafyalarda tanıtabilmek” dedi.