Bursa’nın Yüz Akı Projeler

 

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Osmangazi’de 3 dönemdir önemli projelere imza attıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu hizmetlerin sadece Osmangazi’ye değil Bursa ve tüm Türkiye’ye değer kattığına dikkat çekti. Osmangazi’deki bu değişimin Bursa’nın gelişimine büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Dündar, vatandaşların hayatına dokunan yaşam merkezleri, spordan sağlığa, eğitimden kültür sanat, çevre ve tarihi mirasın korunmasına yönelik sayısız eseri hayata geçirmenin gururu ile 2022 yılını karşıladıklarını söyledi. Dündar, Osmangazi’de gelişim ve değişimin yeni yılda da tüm hızıyla süreceğini belirtti.

 

Fonksiyonel, ihtiyaca cevap veren, estetiği ve mimarisi ile Türkiye’ye örnek birçok hizmeti hayata geçiren Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında, şehircilik alanında Osmangazi Meydanı, tarihi mirasın yaşatılmasında Hisar, sosyal belediyecilikte ise Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM), öne çıkıyor. Çalışmalarında önemli bir mesafe kat edilen üç proje de, Bursa’nın hali hazırdaki en büyük yatırımları olarak dikkat çekiyor.

 

BAREM, Açılış İçin Gün Sayıyor

 

Osmangazi Belediyesi’nin yaşlı ve engelli vatandaşları rehabilite etmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ (BAREM), kaliteli yaşamın merkezi olacak. Demirtaş’ta 14 bin 162 metrekare alan üzerine bir kampüs şeklinde inşa edilen merkez, 200 yaşlı, 150 engelli, 150 alzheimer hastası olmak üzere 500 kişiye hizmet verecek. Engelli ve yaşlıların hayatına değer katacak BAREM, ayrıca; iş atölyeleri, spor, yemek, müzik ve etkinlik salonları, 12 adet üçer kişilik dinlenme odası ve hobi bahçesi ile huzurun ve kaliteli yaşamın merkezi olacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaşlıların hayatına konfor katmak, alzheimer hastaları ve engelli vatandaşlara rehabilitasyon ile yakınlarının sosyalleşmesine imkanı sağlamak için hayata geçirdikleri merkezin her yönden ilkleri barındırdığını söyledi. Dündar, amaçlarının, toplumdaki dezavantajlı gruplara, sahip çıkarak yaşamlarına kolaylık ve değer katmak, bakımları ile ilgilenen ailelerine de gün boyunca sosyalleşme ve dinlenme imkanı sunabilmek olduğunu ifade etti.  İnşaat çalışmaları tamamlanan BAREM, tefrişat çalışmalarının tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

 

Osmangazi Meydanı’nın İlk Etabı 2022 Yılında Açılacak

 

Şehrin merkezinde 155 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Osmangazi Meydanı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alan meydan projesinin ilk etabının 2022 yılı sonunda vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor. 2 bin araçlık 4 katlı otoparkıyla şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı, bünyesinde yer alacak olan sosyal ve kültürel mekanları, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile de Bursa’nın yeni marka değeri olacak.

 

Şehrin çöküntü alanını ‘şehircilik felsefesi’ ile ihya ettiklerini ve tam anlamıyla bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın çöküntü alanı haline gelmiş merkezini yeniden canlandıracak, hem bugünün ihtiyaçlarına cevap verecek, hem de Bursa’mıza değer katacak gerçek bir meydan ortaya çıkıyor. Şehrimize yeni bir estetik kazandıracak Osmangazi Meydanı için ekiplerimiz, gece gündüz çalışıyor. Tamamen kamu kaynaklarıyla Bursa’mıza gerçek bir meydan kazandırıyoruz” dedi.

 

“Eski Bursa” Hisar’da Canlanıyor

 

Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar İçi’ndeki tarihi doku, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Eski Bursa’nın yeniden cazibe merkezi olmasını sağlayacak Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi’ kapsamında Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binanın cephe sağlıklaştırma çalışmasını tamamlayan Osmangazi Belediyesi, bölgedeki çalışmalarını arkeolojik kazı alanı ve Filiboz Mescidi çevresinde yoğunlaştırdı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hisar’da 12 yıldır önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, bölgedeki çalışmaların etap etap süreceğini ifade etti. Yürüttükleri çalışmalar ile bölgeyi adeta açık hava müzesine dönüştürdüklerini dile getiren Başkan Dündar, “Osmangazi Çıkmazı, Kale Sokak, Üftade Camii çevre düzenlemesi, Kavaklı Caddesi, Oruçbey Caddesi, arkeolojik kazı sahası, Filiboz Mescidi civarında önemli çalışmalar yaptık. Oruçbey Caddesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Şimdi hedefimiz, arkeolojik kazı sahasını açık hava müzesi haline getirmek. Hemen yanında bulunan Filiboz Mescidi de tarihte olduğu haliyle yeniden ayağa kalkacak. Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi, tek tek hayata geçiyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin kubbe bölümünde sanal olarak sunmuş olduğumuz eski Bursa’nın gerçeğini Hisar’da yaşatacağız” diye konuştu.

 

Bursa Macera Park’ta Heyecan Dorukta

 

Bursa’ya birçok spor ve eğlence merkezi kazandıran Osmangazi Belediyesi, heyecan dolu bir tesisi daha Bursalılar ile buluşturmaya hazırlanıyor. Hamitler Mahallesi’nde 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Bursa Macera Park’ta çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Spor ve eğlenceyi bir arada buluşturacak Bursa Macera Park, ‘Ziplin, Kızak Sistemi ve Macera Parkı’ olmak üzere 3 bölümden oluşacak. Macera ve adrenalin arayanların oyunları olan, 'merkez kule, zip coaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, oryantiring, 19 etaplı ip parkuru, fitness alanı, kır kahvesi' gibi ekstrem dolu aktiviteler bu bölümlerde yer alacak. Ayrıca parkta bisiklet yolları, piknik alanı, çocuk oyun ve egzersiz alanları, evcil hayvan parkı ile doğal dokuya uyumlu kent mobilyaları da bulunacak.

 

Bursa’nın Manevi Kimliği Ortaya Çıkıyor

 

Toprak kaymasının yaşandığı Kavaklı Mahallesi’nde riskli binaların yıkımını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın gönül sultanlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ve camiinin bulunduğu bölgeyi yeşil alana dönüştürüyor.

Bursa Valiliği’nin koordinatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve diğer ilgili birimlerin almış olduğu karar ve düzenlenen rapor doğrultusunda riskli bölge ilan edildiğini hatırlatan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, hızlı bir şekilde önce kamulaştırma çalışmalarına, ardından da yıkım çalışmalarına başladık. Toplam 239 bağımsız bölümden bugüne kadar 141’ni kamulaştırdık. Bugüne kadar bu kamulaştırmalar için 30 milyon TL bedel ödendi. Vatandaşlarımız ile anlaşarak yıkımlarımıza devam ediyoruz. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan bu bölge, Bursa’nın yeni yeşil alanı olacak. Bu çalışmalarla Üftade Camii ve Türbesi’nin çevresini daha da güzelleşecek.” dedi.