Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir’in Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi, coşku dolu bir törenle açıldı. CHP örgütünün adeta gövde gösterisi yaptığı açılışa CHP Bursa Milletvekilleri; Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kayıhan Pala, Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin,  Belediye Meclisi Adayları, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Büyük coşkunun yaşandığı törende konuşan Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Nilüfer’i daha çok gülümsetmek, daha güzel günlere taşımak için yola çıktıklarını söyledi. Özdemir, “Türkiye ne yazık ki uzun zamandan beri dünyanın mutsuz ülkelerinden birisi ama Nilüfer’de halk 25 yıldır gülümsüyor. Gülümseme, Nilüfer’de 1999 yılında başladı, hala devam ediyor. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını  en başarılı şekilde icra eden; Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Bozbey  ve şu anki Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem yaşadığım kenti gülümsettikleri için  onurluyum, mutluyum” diye konuştu.

 

Daha katılımcı,  daha eşitlikçi,  daha özgür, daha çok müzikle, sanatla, sporla beslenen, gençliğin enerjisinden yararlanan bir kent için yola çıktıklarını söyleyen Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha mutlu insanların yaşadığı Nilüfer’i omuza omuza verip hep birlikte oluşturacağız. Ortak akılla, Nilüfer’i daha mutlu bir geleceğe taşıyacağız. Var olanın üzerine yenilerini ekleyerek, çağın gerekliliklerini de göz önüne alarak, hesap verebilen, şeffaf, katılımcı, çevresini sahip çıkan, kadınları ve çocukları önceleyen, evrensel kavramlar rehberliğinde Nilüfer’i mahalle komiteleriyle, Kent Konseyi ile muhtarlarımızla, tüm STK’lar, akademik odalar, kent paydaşları ve halkla birlikte yöneteceğiz. Odağımızda çocuklar var, gençler var, kadınlar var, bilim insanları, akademisyenler var. Geleceğimiz gençlerimiz her alanda yanımızda olacak ki, onlarla daha güvenli bir geleceğimiz olsun”

 

Nilüfer’i ortak akılla yöneteceklerini söyleyen Şadi Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“ Sporun kenti Nilüfer’de yaşayanların daha kolay spor alanlarına ulaşmasını sağlayacağız. Tarım kenti Nilüfer’de kırsal kalkınmanın hep yanında olacağız. Üretim kenti Nilüfer’de daha çok bacasız sanayinin teşvik edilmesine önayak olacağız. Yeşil kent Nilüfer’i Türkiye’nin yeşil alan konusunda lideri yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı ile AKP iktidarının yoksullaştırdığı halkımıza her türlü desteği daha çok vereceğiz. Hiç kimsenin herkesten akıllı olmadığını biliyoruz. Bildiklerimizin bilmediklerimiz içerisinde  çok az yer tuttuğunun da farkındayız. Bu nedenle de kenti Ortak akılla yöneteceğiz. Ve bütün bunları hep birlikte yapacağız. Nilüfer bizimle gülümsemeye devam edecek ve gülümsememizi değiştirmeyeceğiz. Çünkü gülmek Nilüfer’e çok yakışıyor. Nilüfer’de başlayan bu gülümsemenin 31 Mart akşamı Bursa’ya ve tüm ülkeye yayılacağına inancımız tamdır” dedi.

Törende konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “31 Mart seçimlerinde Türkiye ittifakını kurarak  iktidarı sandığa gömeceğiz” dedi. CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala “CHP yönetimiyle birlikte insana değer verecek bir yönetim anlayışı bütün Bursa’da hakim olacak” derken, Milletvekili Hasan Öztürk de “Bursa değişirse Türkiye değişir.|O nedenle bu seçimde daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da yaşanan karanlık günlerin sona ermesi için seçimlerde herkese görev düştüğünü söyledi.

CHP Bursa il Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de konuşmalarında partililere seçim gününe kadar gerekirse uyumadan sahalarda çalışmaları çağrısında bulundular.

 

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in konuşması sırasında ise duygusal anlar yaşandı. Konuşmasında “Kırgınlığımız yok, hedeflerimiz var. Sadece Nilüferliler’in gülümsemesi için değil 17 ilçenin gülümsemesi için yola çıktık” dedi. Bozbey bu sözlerinin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Başkan Adayı Şadi Özdemir’i kürsüye çağırarak hep birlikte törene katılanları selamladı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de 5 yıl boyunca Bursa’yı gülümsetmek için çalıştıklarını belirterek “Bursa’yı ve Nilüfer’i gülümsetmek için beraber yol almaya devam edeceğiz. Birlikte yine başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ile başkan adayları hep birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.