Ramazan Bayramı programları siyasi partilerde devam ediyor. MHP Bursa İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programı Merinos Yıldırım Beyazıt Salonu’nda düzenlendi.

Bayramlaşma törenine MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, ilçe başkanları ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

Bayramlaşma programında saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu. Daha sonra ise program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

TEKİN: “SİYASET BİZİM İÇİN YENİ BAŞLIYOR”

MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin konuşmalarına herkesin bayramını kutlayarak ve teşekkür ederek başladı. Tekin, “Malumunuz bir seçim atmosferini geçirdik. Biz özellikle teşkilatlarımıza gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum. Başarı oranı sıfır ya da sıfırın altında olan yerlerde, öyle ortamlarda başarmak istiyorum, başaracağım diyen insanların, idealistler Atatürk’ün, Enver Paşa’nın, Başbuğumuz ve liderimiz Doktor Devlet Bahçeli Beyefendi’nin yolunun yolcusu ve onların ortaya koyduğu çığırı açtığı siyasetin mücadelecileri yarını olarak siyaset bizim için daha yeni başlıyor” dedi

ZIRHLIOĞLU: “YEREL SEÇİMLERLE GENEL SEÇİMLERİN DİNAMİKLERİ FARKLI”

MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu da konuşmalarına Ramazan bayramını tebrik ederek başladı. Zırhlıoğlu, “Bildiğiniz gibi yerel seçimlerle genel seçim dinamikleri biraz farklı. Bu seçimlerde yaşanan ciddi ekonomik sıkıntılar bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi de ciddi manada etkiledi. Tabii milletimiz de bu sıkıntıların sonucu bundan etkilendi. Bir seçimi geride bıraktık Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu önümüzdeki seçimsiz 4 yılı milletimizin söylediklerine kulak vermek suretiyle hazırlanarak bir 4 yıl sonra tekrar milletin terazisine en hazır ve nazır vaziyette çıkmak üzere çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam etmeliyiz” diye konuştu.

 

BÜYÜKATAMAN: MİLLETİN KARARI BAŞIMIZ ÜSTÜNE

İsmet Büyükataman, konuşmasına “Milletimizin kararı başımızın üstündedir” diyerek başladı. Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimlerde milletimizin verdiği mesajı doğru okumak, tüm boyutlarıyla değerlendirmek, milletimize daha iyi hizmet edebilmek üzere çalışmalarımıza başladık. Ekonomik sorunların, sosyal ve siyasi hayatı olan yansıması sonucu ortaya çıkan tepkilerin tabii ki farkındayız. Bu anlamda bir önceki seçimlere göre sandığa gitme oranının da hep birlikte ciddi bir şekilde düştüğünü görüyoruz” dedi.

Seçimler vasıtasıyla vatandaşların bir sonraki sürecin gündemini belirlediğini söyleyen Büyükataman, “Cumhur İttifakı olarak milletimizin sandığa yansıttığı tüm sorun ve sıkıntılarını dikkatle inceleyecek ve her vatandaşımızı refaha kavuşturacak bir vizyonla çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki Türkiye bu seçimlerde önümüzdeki 5 yılın yerel yöneticilerini seçmiştir. Yani Türkiye’de bir iktidar değişikliği yoktur. Cumhurbaşkanımız ve kabilesi görevinin başındadır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yoluna devam etmekte ve Cumhur İttifakı sarsılmaz iradesiyle yükselişini sürdürmektedir. Mahalli idareler seçimleri sonrası oluşan atmosferde siyasi fırsatçılığa soyunan, erken seçim çığırtkanlığı yapanlar Türkiye’de bir kriz ortamı yaratmaya ve büyük bir yanılgı içerisindedirler. Aziz milletimiz bu zihniyete ülkenin emanet edilemeyeceği kararını Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinde çok net ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Parti üyeleri yoğun katılımla protokol ile bayramlaştı