Ramazan Bayramı’nın birinci gününde,  AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bayramlaşmak için bir araya geldi.

 

Gerçekleştirilen bayramlaşma programına AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti İlçe Başkanları, AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkanları, geçmiş dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve çok sayıda Bursalı vatandaş katıldı.

 

Video konferans ile partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” AK Partiye gönül veren herkesin bayramını tebrik ediyorum.  Rabbim tutuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri kabul etsin.” dedi.

GAZZE’DEKİ MASUMLAR GÖRÜYOR

Filistin üzerinden kendisi ve hükümeti hedef alanlara sert tepki gösteren Erdoğan, “Ülkedeki istismarcılar görmese de Gazze’deki masumlar görüyor.“ şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin halkı bayramı da hüzünle geçiriyor. 6 ayda bombalanan, şehit olan 34 bin kardeşimizin acısı yüreğimizi dağlıyor. Gazzeli kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Bugüne kadar olduğu gibi Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dik duruşu yok sayanları Allah’a havale ediyorum. Türkiye Gazze’deki zulmün durması için elinden geleni yaptı, yapıyor. Bugüne kadar bölgeye gönderdiğimiz 45 tonluk yardımla en fazla yardım yapan 2. ülke olduk. İsrail’e yönelik ilave tedbirler aldık. Bu tedbirlere devam edeceğiz. Tarih ve vicdan önünde kardeşlik vazifemizi yerine getireceğiz. Mazlumlara kol kanat germekten geri durmayacağız. Seçim sürecini alnımızın akı ile geride bıraktık. 31 Mart seçim sonuçlarının ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

MHP’li kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Seçim sonucu elbette ayrı bir değerlendirme konusu. Milletin sandıkta verdiği mesajları okuyup analiz ediyoruz. MYK’da bunun ilk adımını attık. Halkayı genişleterek istişarelere devam edeceğiz.

Sandıkta verilen mesajları detaylıca inceliyoruz. Siyaset yolculuğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu süreçten güçlenerek çıkacak. Kendimizi yenileme konusunda her zaman farkımızı ortaya koyduk. AK Parti bundan güçlenerek çıkacaktır. Sizlerden de tefrikaya düşmemenizi, fitne odaklarına karşı uyanık olmanızı bekliyorum. Rabbim birlikteliğimizi daim eylesin.” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan konuşmasında, ” Tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Dinimiz her zaman masumu, mağduru, yoksulu, öksüzü ve yetimi korumayı söyler. Gazze ve Filistin başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine Türkiye olarak el uzatıyoruz. Bazıları hala bu ülkede dindarlık adı altında Liderimize iftira atıyorlar. Millet sözünü sandık yoluyla söyler. 31 Mart’ta bizim için bir dönüm noktasıdır. Milletiniz sandık vesilesiyle bizlere ulaştırmıştır. Bugün AK Parti ve Cumhur İttifakı’na oy verenler ile birlikte herkes kazandı. Aramıza nifak tohumu ekmeyen çalışan hiç kimseye fırsat vermemeliyiz.  Bizler davasına ihanet edenleri unutmadık, unutmayacağız. Gönül bağıyla bağlı olduğumuz Bursa’mıza dev yatırımlar yaptık. Bundan sonraki süreçte daha çok çalışıp yenilerini üzerine koyacağız. Milletimiz bu seçimde bize yeniden değerlendirme fırsatı verdi. İnanıyorum ki her kardeşimiz sonuçları Bursa ve Türkiye ölçeğinde tekrar düşünecektir. Teşkilatıma çok teşekkür ediyorum 7/24 çalıştılar. Onlar en büyük alkışı hakkediyor. Bugün 22 yıllık tecrübenin devamı olarak birlikte sevinmek en çok teşkilatımızın hakkı. Seçimlerde bize desteğini gösteren seçmenlerimize teşekkür ediyoruz. Sandığa gitmeyen seçmemelerimizi de ikna edemediğimiz için bizleri bağışlamalarını diliyorum.  Önümüzde ki 5 yıllık süre içinde seçilen başkanlarımızı da tebrik ediyorum. Şehrimize vaat edilen her projenin takipçisi olacağız. Bugün yeni bir başlangıcı olsun sil baştan başlıyoruz. Seçmenimizin sözünü verdiği mesajın emir kabul edeceğiz. Bize ayağa kalk sevdiğim partinin ışığını koru diyenlerin sözünü ikiletmeyeceğiz. Eskisinden daha fazla çalışacağız. Bizler yarış bittikten sonra koşan atlarız. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı, Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç ise, ” Bayramımız mübarek olsun. Öncelikle Gazze’de adeta bir soykırım işleniyor. Bu noktada Cumhurbaşkanımızın “dünya 5’te büyüktür” sözü ne kadar değerli bir kez daha idrak ediyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde çalmadık kapı bırakmayan kadın kollarımızı tebrik ediyorum. Sandıkta oruç tutarak görev yapan sandık görevlilerimize de ayrı ayrı tebrik ediyorum. Biz zaten bir seçim biter yeni bir seçim başlar heyecanıyla devam ediyoruz. İlk gün ki aşla yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

 

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı/23. Dönem Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, ” 31 Mart seçimlerinde görev yapan teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. 2001 yılından itibaren görev almış olan milletvekili, bakanlarımıza, önceki dönem Belediye Başkanlarımıza, önceki dönem Kadın Kollarımıza ve Gençlik Kollarımıza teşekkür ediyorum. Biz hep buradaydık ve burada olacağız.” dedi.

 

Önceki dönem Başbakan Yardımcı Hakan Çavuşoğlu, “Ramazan Bayramı’mız hayırlar getirdin. Bugün buradan bakınca gördüğümüz manzara bu davanın bize ne anlama geldiğini gayet net gösteriyor. Bizim için AK Parti sadece bir siyasi parti değil yüze bir çınardır.  Bu bayram buruk bir sevinç yaşıyoruz. Ama hala ayaktayız yeniden ya Allah Bismillah dedik. Önümüz bakıyoruz daha güçlü ve daha sıkı bir şekilde çalışamaya devam edeceğiz. Bizim için hiç bir şekilde son yok her daim yeni bir başlangıç yeni bir kapı var.” şeklinde konuştu.

 

Öncelikler herkesin bayramını kutlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ” 31 Mart’ta istedğimiz sonuçları alamdık ama hayatın inişleri ve çıkışları var. Bursa Büyükşehir’de Meclis çoğunluğu AK Parti’de ve dimdik ayaktayız. Bundan sonra da küllerimizden doğarak Bursa’yı ileri taşıyacağız. İçerisinde bulunduğumuz Merinos AKKM AK Parti’nin en önemli işidir.  Nasıl Bursa’nın değerlerini ayağa kaldırdıysak yine dimdik ayakta olacağız. Bursa sizinler güzel.” dedi.

 

Önceki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  “Bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bir itirafla başlamak istiyorum. 31 Mart seçimlerinden sonra hepimizin kalbi biraz buruktu. Ama bugün bu bayramlaşma programında tıpkı bizim gibi sizlerin de eminin coşkusu arttı. Allah’ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. Yıldırım Belediyesi bundan sonra bizim gözbebeğimiz. Buradaki hizmetlerimizi ve gerçek belediyeciliği orada göstereceğiz. Bir seçim dönemini atlattık ama Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği biz bu seçim dönemini bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Vatandaşımızın gönlünde taht kurmak için uğraştık nerede hatamız olduysa bunu düzelterek zafere çevireceğiz. Tekrar vatandaşlarımızla sokaklarda, caddelerde olacağız ve bundan sonraki seçimde tekrar başarılı olacağız. Bu seçimde milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Seçimde başarılı olmuş her Belediye Başkanı’mızı tebrik ediyorum. Büyükşehir başta olmak üzere diğer belediyelerde de muhalefetimizi yapacağız. Muhalefet nasıl yapılır onlara göstereceğiz. Bizler onlar gibi yalan siyasetten anlamayız.  Yalan ve iftira siyasetine de asla müsaade etmeyeceğiz.  bir hususun altını çizmek istiyorum Gazze konusunda Erdoğan’ın hassasiyetini bilmeyen yok. Ama Cumhurbaşkanımıza iftira atmaya çalışan var. Bu dünyada İsrail’e özür diletmiş bir tek devlet var o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan…  İftira atanlara gerekli cevabı önümüzdeki dönemler de gerekli cevabı vereceğiz. ” şeklin konuştu.

 

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, “Başarıların ardında her birimizin imzası var. Burada önceki dönem görev yapan kardeşlerimle zihinsel yolculuğa çıktığımda bunları aşıp geçeceğimizi görüyorum. Bizler ilk başladığımızdan acaba ne zaman düşecekler diyorlardı, bizi tüm dünya gördü.  Hiç merak etmeyin önümüzdeki dönemi eş zamanlı reformlar yaparak Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri gerçekleştireceğiz. Milletin bize verdiği dersi iyi okuyacağız. Elbette kurulduğu bugüne kadar teşkilat mensuplarımız canla başta çalıştılar ve çalışmaya da devam edecekler. Yine milletimize hizmetin en iyisini sunacağız. Her vatandaşımızla muhabbetimize devam edeceğiz. AK Parti kurulduğunda Türkiye’nin önüne bir vizyon koydu ve şimdide Türkiye Yüzyılı vizyonunu devam ettireceğiz.  Önümüzdeki dönemi AK Parti’nin yeniden amatör bir ruhla profesyonel bir anlayışla emin adamlarla yürüdüğü bir dönem olarak ortaya kuracağız.  Eğer biz doğru istikamet üzere isek hedefimize kilitlenir ve milletin memnuniyetini dikkate alırsak tüm tuzaklar boşa çıkacaktır.  Bursa’nın daha fazla hizmet alması için biz de üzerimize düşen ne varsa onu yapacağız.” şeklinde konuştu.