Programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, çocukların değerini vurgulayarak, onların her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.Bursa Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ‘23 Nisan Çocuk Şenliği’ düzenledi.

Düzenlenen şenlik, Altıparmak Caddesi’nden Merinos Parkı’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlediği “Çocuk Şenliği” coşkuyla başladı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Bozbey şunları söyledi:

 

“Yarınlara güçlü ve yaşanabilir bir Bursa olması adına sizden güç alıyorum. Aranızdan nice değerli isimlerin yetişeceğine eminim inanıyorum. Bunun içinde elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Sizleri geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Bugün maalesef dünyanın bir çok yerinde çocuklar zor şartlarda yaşamaktadırlar. Çocukların yatağa aç girmedikleri bir dünya diliyorum. Çocukların oyun oynayıp, hayal kuracakları bir dünya düşlüyoruz. Bizlere düşen çocuklarımız için çalışarak onlara güzel bir hayat sunmak. Bu bizlerin boynun borcudur. Gülümseyen yüzleriyle bugün buraya gelen çocuklar için bayramı ‘bayram coşkusuyla’ yaşamınızı istedik. Başta demokrasinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bütün dünya çocukları aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. “