Yerel seçime 8 gün kala bakanların Bursa ziyaretleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ardından bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bursa’ya geldi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 5000 kişilik Kestel İlçe iftarında, Kestelli vatandaşlarla buluştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Kestel Belediye Başkan Adayı Ferhat Erol ve yaklaşık 5 bin partili ve vatandaşların katıldığı iftarda açılış konuşmasını Ferhat Erol yaptı. Ardından AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’da Cumhur İttifakı’na nifak tohumları atmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.


Göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalardan bahseden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “31 Mart mahalli seçimlerine fazla bir vakit kalmadı. Yerelle ilgili paylaşacaklarımı en sona bırakarak birkaç kelam İçişleri Bakanlığı’yla ilgili 4 Haziran 2023’ten bu yana 10 aydan beri yaptıklarımızla ilgili bahsetmek istiyorum. Göreve ilk başladığımız günden bugüne kadar İçişleri Bakanlığı 600 bin mesai arkadaşımla beraber başta bölücü, hain terör örgütü ve diğer tüm terör örgütlerinin hepsiyle mücadele etmek, organize suç örgütleri, zehir tacirleri, gençlerimizi zehirlemeye çalışanlar, düzensiz göç ve bunlara imkan sağlamaya çalışan göçmen kaçakçısı organizatörlerle mücadele etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz suçların tamamını önlemek, eğer işlendiyse de onları bir an önce yakalayıp adalete teslim etmek için varız. Organize suç örgütleriyle ilgili yani bizim vatandaşlarımıza şekil yapan kibir yapan, suç işlemekte kendini üstün görenlere, onların her birini yapmış olmuş olduğumuz operasyonlarla diz çöktürüp götürüp adalete teslim ediyoruz. Biz kişilere, mallara karşı işlenen suçlarda da tüm suç duyurularında ve bu şekilde sizden almış olduğumuz güç ve cesaretle sizin her zaman bizim yanımızda olmanız, desteğinizle Allah’ın izniyle bunlara nefes aldırmıyoruz, aldırmamakta da kararlıyız. İçişleri Bakanlığı sadece ve sadece bir kelimeyle görevini anlatsın derse ne olabilir o kelime? Huzur. Biz huzur için varız. Devletten ve milletten daha güçlü hiçbir irade tanımıyoruz. Sözüm ona kendilerinde güç gören kim olursa olsun onlarla mücadelede Allah’ın izniyle kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

Kestel Belediyesi Başkan Adayı Ferhat Erol ,”Bazen uzun söze gerek yoktur tıpkı bu akşam olduğu gibi. Bugün meydanda Kestel’imizin kararı bellidir. Kestel bize diyor ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir, Kestel bize diyor ki Alinur Aktaş yalnız değildir ve Kestel bize Ferhat Erol yalnız değilsiniz diyor. Allah her birinden razı olsun. Bugün Kestel yer zaman olduğu gibi Türkiye yüzyılının inşasında bende varım diyor. Sayın bakanım sizlerin burada olmasından feyz duyduk ve gurur duyduk. İyi ki geldiniz. Tüm misafirlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, “Cumhur ittifakı teşkilatı olarak üstlendiğimiz görevlerde biz hep beraber milletimizin emanetçisiyiz. İnşallah 31 Mart’ta milletimizin teveccühü ile bu şehre hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Yalan ve iftira siyasetini destur edinen muhalefet dili yerine biz şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bursa’yı hizmetten mahrum etmek isteyenlere asla izin vermemeliyiz. İlmek ilmek tüm hemşehrilerimizle birlikte Bursa’yı inşa etmeye devam edeceğiz. Çünkü Bursa diyor ki gerçek belediyecilik AK Partidir. 1994 yılında Cumhurbaşkanımız başlamış olduğu belediyecilik hareketi ile beraber bizlere mesaj vermişti. O günden bugüne hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bizler sadece ve sadece milletimize özlemi olan hizmeti vermeye baktık. İnşallah Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde de milletimizin gönlündeki yerimizi nasıl güçlendiririz ona bakacağız. Tabii ki bu arada muhalefeti de kendi sığ kavgaları ve Bizans oyunlarıyla baş başa bırakıyoruz. Özellikle son dönemlerde Cumhur ittifakı ak parti MHP büyük birlik partisinden müteşekkildir. Onun haricinde bizim ittifakımız yoktur. Birileri kalkıp diyor ki biz Cumhur İttifakı’ndayız. Aldırış etmeyin. 31 Mart yerel seçimlerinde hem Ferhat Erol’a hem Alinur Aktaş’a destek vereceğinize inanıyorum. Hepimize canı gönülden teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.