ilhami16 @ gmail.com

Siyasetin kalbi Ankara'da atar derler ama asıl nabız; Bursa'da, Anadolu'nun sokaklarında, milletin vicdanında hissedilir.

İşte bu minval de nabızı attıran siyasetçilerden biri de Ekrem Alfatlı'dır.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı'yı başka siyasetçilerden  farklı kılan da tam olarak buradan başlıyor. O, siyaseti masa başında değil; Bursa'nın çarşısında, esnafın duasında, Anadolu insanının sessiz beklentisinde okuyan bir isim.

Anadolu derken boşu boşuna demiyoruz.

Bir bakıyorsun, Balıkesir'de, bir bakıyorsun Kütahya'da, bir bakıyorsun Van'da...

Detaya girmeden önce de şunu net ifade etmek gerekir.
Bursa, sadece bir şehir değildir. Osmanlı'nın mayası, devlet aklının beşiği, üretimin ve maneviyatın harmanlandığı kadim bir merkezdir.

İşte bu noktada;

Ekrem Alfatlı'nın siyaset anlayışında bu Bursa ruhunu fazlasıyla görmek mümkün. Sözü ölçülü, duruşu vakur, tavrı net... Ne söylediğini bilen, neyi savunduğunu gizlemeyen bir çizgi.
BBP'nin temelinde yer alan Muhsin Yazıcıoğlu duruşunu, bugünün Türkiye'sine taşıyabilen ender siyasetçilerden biri Alfatlı. "Önce ülkem, önce milletim" keza "İlahi Keliemetullah" cümlesi onun için bir seçim sloganı değil, yaşam pusulasıdır.

Alfatlı;

Özellikle bu günlerde Türkiye'nin içinden geçtiği hassas süreçlerde; hamasete kapılmadan, devletin ve milletin yanında saf tutabilen bir anlayışı temsil ediyor.
Bursa'da vatandaşla kurduğu temas, Ankara'daki görevine de aynı samimiyetle yansıyor. Ne Bursa'yı Ankara'ya yabancılaştırıyor ne de Ankara'yı Bursa'dan koparıyor. Yereli bilen, geneli doğru okuyan bir denge...

Türkiye'nin bugün en çok ihtiyaç duyduğu siyaset dili de tam olarak bu.
Ekrem Alfatlı'nın siyasetinde kavga yok, ötekileştirme yok. Var olan şey; Türkiye sevdası, millet hassasiyeti ve ahlaklı duruş.

Gençlere umut, büyüklere güven veren bir profil. Siyaseti yükselmek için değil, yük almak için yapanlardan...
Türkiye'nin yarını; köklerinden kopmayan, Bursa'nın tarihini bilen, Anadolu'nun sesini Ankara'ya taşıyabilen isimlerle şekillenecekse, Ekrem Alfatlı bu yolun yabancısı değildir. Aksine, bu yolun içinden gelenlerdendir.
Çünkü bu ülke; çok konuşanları değil, doğru zamanda doğru yerde duranları unutmaz. Bursa bunu iyi bilir, Türkiye de...

Alfatlı'da çok daha iyi makamları hak ediyor.

En azından bakan yardımcılığı.

İnanın bunu fazlasıyla hak ediyor...

Üstesinden çok raat gelebilir.

Bizden hatırlatması...

Gerisi büyüklere düşer...