Yıldırım Belediyesi’nde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

 

Oturum öncesinde Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, partilerin meclis üyeleriyle tokalaşırken rozet takdimi de gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde mazbata töreninde çıkan arbedede yaralanan CHP’li Meclis Üyesi Zülfikar Bal oturuma katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: ODAĞIMIZ YILDIRIM OLACAK

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar Yıldırım ilçemize hizmet vermiş tüm başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Her kim insanımız için, bu kent için ne yaptıysa Allah herkesten razı olsun. İnşallah biz de bu dönem geçmişte yapılanların üzerine birer taş koyacağız. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Sıkıntılarını gidereceğiz. Kentimizi iyi bir makyaja taşımak için hep birlikte gayret edeceğiz. 31 Mart Yerel Seçimler sürecinde elbette sahada herkes kendi siyasetini, kendi projeksiyonunu ortaya koydu. Ve biz milletimizin takdiri oluştu. Bu takdir oluştuktan sonra milletimizin verdiği karar hepimizin başının tacıdır. Hem Yıldırım ilçemizde, hem Bursa’mızda hem de tüm ülkemizde sonuçların hemşerilerimiz, vatandaşımız ve memleketimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah bizler sahada kullandığımız dilde değil de burada mecliste birlikte politik bir dilden ziyade kentimiz için hizmet üretmeye gayret edeceğiz. Muhalefet partisi eksik gördüklerini tamamlayacak, yanlış gördüklerini eleştirecek, değiştirmesini isteyecek. Biz de bize göre doğru olan, insanımızın yararına olan, faydasına olan işlerde yine birlikte gayret edeceğiz. Odağımız inşallah Yıldırım olsun. Odağımız, insanımız olsun. Onun dışında herkesin kendi bir düşünce dünyası, kendi bir politikası elbette vardır. Ama biz burada insanımıza dokunma yani onların hizmet etmeye gayret edeceğiz. Ve projeleri de projeksiyonumuzu da inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. İlerleyen günlerde meclisin görev ve yetkileri noktasında da yine birlikte toplantılar gerçekleştirilecek. O anlamda yetkimiz, komisyonlarımızın yetkisi, meclis üyeleri yetkisi nedir diye de gerekli bilgilendirme toplantıları inşallah gerçekleştirir. Eee beş yıl boyunca eee şehrimiz için, insanımız için inşallah birlikte güzel işlere imza atarız diye temenni ediyorum. Ben bugün geçtiğimiz anda yaptığımız işlerden bahsetmeyeceğim. Çünkü bugün komisyon üyesi seçimlerimiz var. Denetim komisyonu raporumuz var. faaliyet raporumuz var. Onları gerçekleştireceğiz. Akabinde de bugün yine büyükşehir belediyemizde eee büyükşehir meclisimizi gerçekleştireceğiz ben tekrardan hepinize teşekkürler ve beş yıllık sürecin insanımız ve kentimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Yapılan seçim sonrası Yıldırım Belediyesi Meclis Asıl Divan Katipliği görevine Fatma Zehra Yekeler ve Rüştü Maviçiçek seçilirken Mert Tiryaki ve Tuğba Öztürk yedek listede yer aldı.

Diğer komisyon seçimleri ise şu şekilde sonuçlandı:

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

1- Cevdet Kamış (AK PARTİ)
2- Mehmet Bayram (AK PARTİ)
3- İlknur Çiçek (CHP)
4- Bülent Sönmez (CHP)
5- Deniz Yeyin (MHP)

İMAR KOMİSYONU

1- Şakir Emin (AK PARTİ)
2- Kübra Ezgi Güler (AK PARTİ)
3- Aykut Ertürk (CHP)
4- Ali Toğan (CHP)
5- Alparslan Karaaslan (MHP)

HUKUK KOMİSYONU

1- Mert Tiryaki (AK PARTİ)
2- Mustafa Kaymaz (AK PARTİ)
3- Servet Çağıl (CHP)
4- Kadir Kağan Demirbaş (CHP)
5- Deniz Yeyin (MHP)

GENÇLİK, SPOR VE ENGELLİLER KOMİSYONU

1- Rüştü Maviçiçek (AK PARTİ)
2- Selim Yolgeçen (AK PARTİ)
3- Durhan Güler (CHP)
4-Yavuz Ergül (CHP)
5- Fatih Balbay (MHP)

EĞİTİM, KÜLTÜR, HİZMET VE GÜVENCE KOMİSYONU

1- Tuğba Öztürk (AK PARTİ)
2- Ali Bozkurt (AK PARTİ)
3- Nimet Yıldız (CHP)
4- Dinçer Aydın (CHP)
5- Büşra Babür (MHP)

KADIN-ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU

1- Fatma Zehra Yekeler (AK PARTİ)
2- Tuğba Öztürk (AK PARTİ)
3- İmran Levent (CHP)
4- Özgenur Erdinç (CHP)
5- Büşra Babür (MHP)

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK KOMİSYONU

1- Fatma Zehra Yekeler (AK PARTİ)
2- İdris Şahintaş (AK PARTİ)
3- Yunus Coşkun (CHP)
4- Abdurrahim Kayaalp (CHP)
5- Aydın Kahveci (MHP)