1 metre 98 cm’lik boyu ile Türkiye’nin Bursa’nın en uzun boylu belediye başkanı olan Ali Özkan’ın sırrı. Bursa Hakimyet Gazetesi yazarı İlhami Yıldız köşesine taşımış.

İşte o yazı

Ali Özkan: Biz söz değil güven veriyoruz…

Hotel Baia’da gerçekleştirilen AS TV’de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları’na bu hafta konuk olan isim Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan oldu.
Bursa’da adaylar belli olmadan önce adaylığı ilk kesin diyebileceğimiz isimdi Özkan.
Özkan aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın tam yansıması. Geçmişte MÇP ve BBP’de siyaset yapmış AK Parti’den belediye başkanı olarak Karacabey’e hizmet veren bir isim.
Beş yıllık görev boyunca yapmış olduğu hizmetlerle ülke gündemine giren bir isim.
Bu bağlamda gerek 3 T gerek leylek festivali gerekse sportif başarılar Özkan’ın başarısı
Öte yandan denk bütçe, sosyal projeler de Özkan’ı fazlasıyla öne çıkardı.

O yeni dönemde oldukça iddialı.
Bu sefer kendisine hem MHP hem de BBP destek veriyor.
Bu bağlamda icracı olarak ilçesinde yapılamayanları yapmaya çalışıyor.
Özellikle yeni dönemde vaatleri arasında en dikkat çeken projelerin başında çocuklar için macera park oldukça dikkat çekiyor, keza ilçede sahile yapılacak bungalov tipi evler de önemli …
Bu bağlamda kıyı şeridinde turizmi ayağa kaldırmak için gün sayıyor. Öte yandan Özkan şu konuda oldukça iddialı. Bursa özelinde oyunu oransal bazda en yüksek artıracak ilçe olacağız diyor.
Yine yeni dönemde halka dokunacak hizmetler için projelerini hazırlamış. Bu konuda bilgi ve becerisine güveniyor. Biz halkımıza söz vermiyoruz, güven veriyoruz diye ekliyor.
Gerçekten de borç yönetimi ve şeffaf belediyecilik noktasında oldukça başarılı olan Özkan yeni dönemde de bu başarısını sürdürmek için Karacabeyliler’den yetki istiyor.
Muhtemelen de gördüğümüz o yetkiyi alacak.
Bu sefer fark biraz daha yüksek olacak gibi gözüküyor.
Bize de çıktığı yolda kendisine başarılar dilemek düşüyor.

yazının tamamı ıcın http://www.bursahakimiyet.com.tr/yazarlar/ilhami-yildiz-75/ali-ozkan-biz-soz-degil-guven-veriyoruz-14074.html