Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) yönetim kurulu çeşitli temaslarda bulunmak ve fuar organizasyonlarına katılmak üzere Almanya’daydı.

 

UHKİB Yönetim Kurulu, 19-22 Haziran 2022 tarihleri arasındaki Almanya programında ilk olarak Endüstri 4.0 Dönüşüm Merkezi (European 4.0 Transformation Center) ve ITA Aachen Enstitüsü’nü (Institute of Textile Technology in Aachen ITA GmbH) ziyaret etti.

 

Ziyarette, Endüstri 4.0 Dönüşüm Merkezi yöneticisi Bülent Tiz, UHKİB heyetine bir sunum gerçekleştirirken, heyete üretim ve Ar-Ge çalışmaları için işletilen Endüstri 4.0 fabrikası tanıtıldı.

 

Heyet daha sonra Endüstri 4.0 Dönüşüm Merkezi ile ‘’RWTH Aachen Campus’’ adı verilen, aynı alan üzerinde çalışmalarını yürüten ITA Aachen Enstitüsü’nü de ziyaret etti.

 

ITA GmbH ekibi heyete sunum yaparken, daha sonra Digital Capability Center adı verilen ve Endüstri 4.0 kapsamında kurulan, eski dokuma makineleri ile tamamen dijital bir fabrikaya dönüştürülen model fabrika ziyaret edildi.

 

UHKİB yönetim kurulu ayrıca bu yıl 3 eş zamanlı fuarın birleşmesine paralel olarak 21-22 Haziran 2022 tarihlerinde Heimtextil ve Texprocess fuarlarını ziyaret etti.

Trend alanlarını, UTİB ve çeşitli Türk firmalarının stantlarını ziyaret eden UHKİB heyeti İTA standı ziyareti kapsamında ise Enstitü Direktörü Profesör Thomas Gries ve Genel Müdür Markus Beckmann ile görüştü.

 

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, hızla gelişen teknolojinin hayatın her alanını olduğu gibi endüstri alanını da dönüştürdüğünü belirterek, tekstilde yaşanan gelişmeleri yakından görmek için Almanya’da çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

 

Tekstil ve hazır giyim alanında Türkiye’nin bu yıl ihracatta rekor kırdığını da dile getiren Gündemir, “Bu başarımızı teknolojiye ayak uydurarak daha da ileri taşımak istiyoruz. Pandemi süreci birçok açıdan ekonomik dengeleri etkilerken bizim sektörümüzde bazı fırsatları da beraberinde getirdi. Teknolojik gelişmeleri tasarım gücümüzle harmanlarsak gelecekte Türk hazır giyim ve tekstil sektörünün çok daha iyi işler başaracağını düşünüyorum. Almanya’daki fuarlara katılarak yeni trendleri de görme imkanımız oldu” dedi.