Başkan Gürkan, tüm dünyada yaşanan COVİT 19 ile mücadelenin en etkili yöntemi olan aşılama sürecine başından bu yana örnek bir destek veren Bursa Halkı’na teşekkür etti. Gürkan, yapılan deneylerle hiçbir yan etkisi bulunmadığı görülen TURKOVAC ile aşılama çalışmalarının daha da hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüleceğini söyledi.

Davut Gürkan, Türk bilim insanları tarafından aylardır süren detaylı araştırmalar sonucunda bulunan yerli ve milli Covit 19 aşısının tüm dünya ülkelerine gönderileceğini ifade etti. Gürkan, TURKOVAC’ın özellikle diğer farklı aşı türlerine ulaşamayan ülkelere pandemi ile mücadele sürecinde ümit ışığı doğuracağını ve bu özelliği ile dünya çapında örnek teşkil edeceğini vurguladı.

TURKOVAC ile birlikte Türkiye’nin Covit 19 Aşısı üreten 9 ülkeden biri olduğunu belirten Başkan Gürkan, inaktif aşı teknolojisi ile üretilen TURKOVAC’ın ülkemiz için de yerli ve milli olmasının yanı sıra Faz-1 aşamasında 44, Faz-2 çalışmasında 250, Faz – 3 çalışmasında ise 40 bin 800 gönüllüye uygulanarak, hiçbir yan etki görünmeyen güvenli yapısı ile iyi bir alternatif olacağına işaret etti.

Başkan Gürkan, sürecin başından bu yana aşılama çalışmalarına gösterdikleri ilgi ile Türkiye’ye örnek olan Bursalı Hemşehrilerine teşekkür ederek, TURKOVAC ile birlikte çalışmaların hızlanacağını belirterek, şunları söyledi:

“Çok şükür ki çeşitli yaş gruplarımızda üçüncü ve dördüncü aşı sürecine geçtik. Yerli ve milli aşımızla birlikte süreç daha da düzene girecek ve hızlanacaktır. Pandemi ile mücadele sürecimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde sürecektir. Topyekun mücadelemiz ve hijyen kurallarına tam riayetimizle inanıyorum ki en yakın zamanda bu mücadelemizi başarıyla tamamlayacağız.”

 

Türk milleti, bazıları gibi aşı ve ilaç hasisliği yapan değil, TURKOVAC’ı tüm dünyayla adil bir şekilde paylaşan necip bir millettir.

Türkiye salgın döneminde, maske başta olmak üzere diğer tıbbi malzemeleri dünyada 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluş ile paylaştı ise ürettiğimiz yerli aşı TURKOVAC'ı da aynı şekilde paylaşacağız.