Nebahat İşbilen, Prens Andrew, Selman Türk ve 40 milyon sterlinlik bir dolandırıcılık hikayesi

York Dükü ve eski eşi, eski bir Goldman Sachs bankacısı olan Selman Türk'ten 40 milyon sterlinlik uluslararası dolandırıcılığın bir parçası olarak 'şüpheli' ödemeler aldı.

Başı cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla belada olan Prens Andrew bu kez Türkiye bağlantılı bir dolandırıcılık davasından çıktı.

İngiliz ​​The Telegraph gazetesi, Prens Andrew'a dolandırıcı olduğu iddia edilen bir kişi tarafından 1 milyon sterlinden fazla para verildiğini ve şu anda Yüksek Mahkeme'de kayıp parayla ilgili bir davaya bulaştığını duyurdu.

Habere göre, York Dükü ve eski eşi Sarah Ferguson, eski bir Goldman Sachs bankacısı olan Selman Türk'ten 40 milyon sterlinlik uluslararası dolandırıcılığın kapsamında "şüpheli" ödemeler aldı.

750.000 STERLİNLİK HEDİYE

Bu ödemelere, 76 yaşındaki Türk milyoner Nebahat Evyap İşbilen'e, "vatanındaki siyasi zulümden kaçabilmesi için" pasaport alması konusunda yardımcı olduğu söylenen Dük'e 750.000 sterlinlik bir "hediye" de dahildi.

Andrew'a yapılan ilk ödeme, Selman Türk'ün St James's Palace'da “Pitch@Palace” olarak bilinen yarışmada bir ödül kazanmasından günler sonra geldi. İşbilen, Yüksek Mahkeme'ye, ödemenin Türk'ün olaydaki rolüyle bağlantılı olduğuna inandığını söyledi.


Türk'le bağlantılı 350.000 sterlinlik ek ödeme, eski eşine de 225.000 sterlin veren üçüncü taraf bir hesap aracılığıyla Prens Andrew'a yapıldı.

Çarpıcı olay, Dük'ün Kraliçe'ye babası Edinburgh Dükü'nü anma töreninde eşlik etmesinden günler, cinsel istismarı suçlayan kişiyle ilgili bir davayı geri çekmesi için 12 milyon sterlin ödedikten haftalar sonra meydana geldi..

İşbilen, tahmini 40 milyon sterlinini geri almak için Yüksek Mahkeme'de Türk'ü ve onunla bağlantılı çeşitli kişileri dava etmiş durumda.

Peters & Peters'ın dolandırıcılık ve ticari anlaşmazlıklar başkanı ve İsbilen'i temsil eden Jonathan Tickner, The Telegraph'a "ciddi bir dolandırıcılığın" kurbanı olduğunu ve "iddialarını ilgili tüm kişilere karşı kovuşturmaya kararlı" olduğunu söyledi.

Dük’e 750.000 sterlinlik ödeme kendisinin 15 Kasım 2019'da Selman Türk'e, ‘Halkın Seçimi’ ödülünü sunmasından günler sonra yapıldı.

Mahkeme belgeleri, Tickner'ın geçen yıl Mart ayında Prens Andrew'a bu konuda yazdığını, ancak kendisinin sorulara yanıt vermeyi veya Selman Türk ile ilişkisi hakkında herhangi bir açıklama yapmayı "reddettiğini" gösteriyor. Bu arada Dük, aldığı 750.000 sterlini geri ödedi.

 

TAKSİT TAKSİT DÜZENLİ ÖDEMELER

Dava başladığından bu yana hukuk ekibi, Selman Türk'ün ve onunla bağlantılı şirketlerin banka hesaplarını araştırmalarına izin veren mahkeme emirleri aldı ve Dük ve Düşes'e yapılan diğer ödemeleri ortaya çıkardı.

Dük, Alphabet Capital Ltd. aracılığıyla normal taksitlerle 350.000 sterline varan transferler aldı. Tickner, 750.000 sterlinlik ödemenin "koşulları" ve Dük ve Düşes'e yapılan ödemelerin zamanlaması ve referansları göz önüne alındığında, bunların hepsinin Türk'ün talimatıyla yapıldığına dair "güçlü gerekçeler" olduğunu söyledi.

(artigercek.com)