Mazbatasını dün BUSKİ’de mitinge dönüşen törenle alan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, bugün belediyede düzenlenen devir teslim töreniyle resmen göreve başladı.

Osmangazi Belediyesi’ndeki devir teslim törenine CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Meclis üyeleri ve çok sayıda CHP’li katıldı.

 

‘BU GÖREVE SEÇİLMEK ONURDUR’

Görevi Aydın’a devreden eski Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, seçim döneminin yoğun geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Çok yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Vatandaşlarımız sandıkta tercihini belli etti. Belediye Başkanlığı zor bir görevdir, halkla bütünleşiyorsun. Osmangazi büyük bir ailedir. Bursa’da Osmangazi’de bu göreve seçilmek onurludur. Bursa vakıf şehridir o yüzden hizmet üretirken önümüz açılır. Osmangazi’de 15 yıldır görev yapıyoruz. Kimsenin üzerinde leke bırakmadan görevi devrediyoruz. Biz büyük işler yaptık. Buna örnek olarak Panorama, BAREM, Macera Bursa projelerimizi sayabiliriz. Hisar başlı başına devasa bir projedir. Biz bunlar için 10 yıldır çalışıyoruz, adım adım danışarak ilerledik.  Bursa kazanacak, siz de kazanacaksınız. Projelerimize baktığınızda Bursa’nın tarihi ortaya çıkar. Son projemiz olan Osmangazi Meydanı’na baktığımızda gerçek bir kentsel dönüşüm projesidir” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise Mustafa Dündar ile irtibat halinde kalacağını söyleyerek, “Mustafa Dündar’la ilişkimiz her zaman abi kardeş ilişkisi gibi oldu. Her zaman telefonlarımızı açtı, hep istişare içinde olduk. 15 yıl Osmangazi’ye değerli hizmetleri oldu. Gerektiğinde onu arayacağız, fikrini ve bilgilerini alacağız” diye konuştu.

 

‘CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ’

“Osmangazi, Bursa’nın kalbi, hak ettiği değeri alması gerekiyor” diyen Aydın konuşmasını şunları kaydetti:

“Allah bize de güzel eserler bırakmayı nasip etsin. Hizmet etme aşkınız varsa kalıcı eserler bırakabilirsiniz. Ben şu saatten sonra çalışmıyorum, hafta sonu tatil yapayım diyemezsiniz. Çok seçimlerde bulunduk. Hep şunu söyledim siyasi yaşantımda kaybederken kazandım. Bir kere kaybedince bir sonrakinde kazandım. Buna inanarak mücadele ettik. Bütün ekibimizle birlikte güzel hizmetler yapacağız. Biz de eserler koyup canla başla çalışacağız. Osmangazi’de yaşayanların mutlu olması için çaba göstereceğiz.”

 

Törenin ardından Başkan Aydın, selefi Mustafa Dündar’ı alkışlarla uğurladı