Osmangazi Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın Başkanlığı’nda, Osmangazi Belediye Binası meclis salonunda gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen meclis toplantısına, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten de katılım gösterdi.

 

Osmangazi Belediyesi’nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısında, en genç meclis üyeleri olan Özlem Bodur ve Ali Metin katip olarak seçildi. Ardından Partilerin grup sözcülerine konuşmalarını yapmak üzere söz verildi.

 

Meclis toplantısında ilk söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Sait Adiloğlu, 2024-2029 meclis dönemi ilçemize hayırlı olsun. 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Osmangazi’de seçim kampanya dönemini sağduyulu ve nezaket çerçevesi içerisinde geçiren siyasi partilerimizi kutluyorum. 20 yıldır hem yerelde hem genelde iktidar olma yetkisini milletimiz AK Parti’ye vermiştir. Sayısız hizmet ve projeyi halkımıza sunmuştuk” diyerek Osmangazi ilçesinde hizmete kazandırdıkları projeleri sıralayarak yeni dönemde görev alacak Başkan Erkan Aydın’a tebriklerini iletti.

 

“OSMANGAZİ’Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

CHP Grup Sözcüsü Aktuğ Memişoğulları, “Mustafa Dündar’dan aldığımız bayrağı daha yukarıya taşıyarak, çıtayı daha yukarıya çıkaracağımıza söz veriyoruz. Seçim boyunca Başkanımızın verdiği vaatlerin Osmangazi halkı olarak takipçisi olacağız, tek tek yerine getireceğiz. Osmangazi’nin hak ettiği yere getirmek için çalışacağımıza söz verdiğimizi belirtmek istiyorum. Muhalefet meclis üyelerinin de Osmangazi’yi yönetmede bize katkı sunacaklarını biliyor, bir yanlışımız olduğunda bize uyaracaklarını biliyoruz. Erkan Aydın Başkanı’ma da yeni dönemde başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

“ÖNCELİĞİMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMALIDIR”

MHP Grup Sözcüsü Osman Çimen, “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Erkan Aydın Başkanı tebrik ediyor görevinde başarılar diliyorum. Mustafa Dündar Başkanımız olmak üzere halkımıza hizmet etmiş tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Osmangazi birçok sorununa çözüm beklemektedir. Milletimiz Cumhur İttifakı olarak muhalefet olma görevini vermiştir. Doğal ve tarihsel mirasın korunduğu, vatandaşımızın refah içerisinde yaşaması için yöneteceğimiz meclis toplantımızın da hayırlar getirmesini diliyorum. Bursa fay hatlarının üzerine kurulmuş ve deprem riski olan bir şehirdir. Osmangazi’de önceliğimiz kentsel dönüşüm olmalıdır. Konuyla ilgili acil eylem planı yapılmalı ve projeler kamuoyuna duyurulmalıdır. Yapılan işlerin takipçisi olacağız. Çocuklarımızı uyuşturucu başta olmak üzere, sigara, dijital bağımlılık gibi alışkanlıklardan uzak tutmak için spor önemli bir etkendir. Amatör spor kulüplerimizin meclisimizde destekçisi olacağız. Bölgenin manevi ve uhrevi iklimini rencide etmemek de son derece önemlidir” diyerek Bursa’nın birkaç sorununa daha değinerek takipçisi olacakları konuları aktardı.

“HİZMET YARIŞINDA BİRBİRİMİZLE REKABET EDECEĞİZ”

Başkan Erkan Aydın da grup sözcülerinin konuşmalarının ardından önceki dönem Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a kazandırdığı tüm hizmetler ve projeler için teşekkürlerini ileterek, sağduyulu ve ötekileştirmeyen bir tavırla Osmangazi’yi yönettiği için bir kez daha teşekkür etti. Aydın, “İktidar olmak da kolay değil, muhalefet olmak da, ama iktidar olduğunuzda sırtınızda bir küfe vardır. Biz de millete hizmet etmek için buradayız. Hizmet ve proje üretmek zorundayız. Bizim de tek derdimiz bu. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kutluyor, tebrik ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimde muhtarlarımız, belediye meclis üyelerimizle de hizmet yarışında birbirimizle rekabet edeceğiz. Kapımız da gönlümüz de herkese 24 saat açık. MHP Grup Sözcümüz öneriler getirmiş, sorunlara değindi. Birinci önceliğimiz burada güzel işler yapıp birlikte yönetmek. Kimseyi ötekileştirmeden, fikirleri küçümsemeden Osmangazi’yi ortak akılla yöneteceğiz. Burası halkın meclisi. Halk bu oranda dağılım yaparak bizi görevlendirdi, bizim de birinci önceliğimiz halkımıza hizmet etmek. Bu da demokrasinin en doğal gereğidir. Demokrasinin gereği olan sandıktan çıkan sonuçlara da hepimiz güveniyoruz. En başta Belediye Başkanı olarak ben çalışacağım, birlikte yöneteceğiz” diyerek meclisin gündemine geçti.

Başkan Erkan Aydın’ın konuşmasının ardından meclis komisyon üyeleri seçimine geçildi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ

Birinci Meclis Başkan Vekili: Recep Çohan
İkinci Meclis Başkan Vekili: Sefa Yılmaz

DİVAN KATİPLERİ

Birinci Divan Katibi: Özge Kaya
İkinci Divan Katibi: Ali Metin
Üçüncü Divan Katibi (yedek): Özlem Bodur
Dördüncü Divan Katibi (yedek): Şirin Alçı Hakverdi

ENCÜMEN

Sefa Yılmaz
Halil Aktaş
Kemal Güzelvardar

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

CHP Recep Çohan
CHP Fatih Vardar
CHP Feyyaz Alptuğ Memişoğulları
AK PARTİ Gürkan Bilgin
AK Parti Gökhan Tudan

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

CHP Halil Aktaş
CHP Ahmet Sergen Keleşoğlu
CHP Hande Apaydın
AK Parti Sinan Kahraman

SAĞLIK VE SPOR KOMİSYONU

CHP Mücahit Yıldızhan
CHP Şafak Sayan
CHP Özlem Bodur
AK Parti Ömer Gümüş
AK Parti Burak Akyel

EĞİTİM BİLİM VE TEKNOLOJİ KOMİSYONU

CHP Hande Apaydın
CHP Bülent Akça
CHP Necati Gezer
AK Parti Mustafa Koçoğlu
AK Parti Zafer Demir

KÜLTÜR SANAT VE TURİZM KOMİSYONU

CHP Sinan Nergiz
CHP Bilal Deniz
CHP Burak İleri
AK Parti Osman Şahin
AK Parti Ali Said Adiloğlu

AİLE KADIN VE ÇOCUK KOMİSYONU

CHP Cemile Yılgör
CHP Şafak Sayan
CHP Özgür Kaya
AK Parti Ayşegül Porsuk Altın
AK Parti Mutlu Eroğlu

ÇEVRE TARIM VE GIDA KOMİSYONU

CHP Ali Metin
CHP Bakır Taşer
CHP Hikmet Şevik
AK Parti Kübra Yıldırım
AK Parti Yusuf Konat

GENÇLİK KOMİSYONU

CHP Aykut Büyükdere
CHP Hande Apaydın
CHP Şirin Alçı Hakve
AK Parti Ali Tülek
AK Parti Levent Tiryaki

AFET KOMİSYONU

CHP Fatih Karayılan
CHP Ramazan Elitaş
CHP Mehmet Emin Kalır
AK Parti Ali Said Adiloğlu
AK Parti Osman Çimen

ÇİFTÇİ MALLARI MUKARABE HEYETİ

ASİL

İsmail Altınkaya
Mustafa Abasız
Halil İbrahim Özkan
İsmail Milyon
Mehmet Metin

YEDEK

Murat Garip
Remzi Uysal
Ersoy Yılmaz
İbrahim Coşkun
Barış Sürül

Komisyon üyelerinin belirlenmesinin ardından meclis üyelerine rozetleri takdim edildi.