Kentte bulunan kamu kurumlarının da destek verdiği Orhangazi “BüyükAile” oluyor etkinliğine bütün Orhangazililer davet edildi.

Belediye Başkanı Bekir Aydın yaptığı açıklamada, önce parçaları oluşturduk şimdi de bu parçaları bütün şehri kapsayacak şekilde birleştiriyoruz, dedi. Aydın sözlerini “ Orhangazi BüyükAile olacak, dedik, BüyükAile ne, dediler. Misyonları, vizyonları bu kadardı bilemediler. Fakat şimdi eminim daha iyi anlayacaklar. 18 Ocak Perşembe günü Kültür Merkezimizde Orhangazi Büyük Aile oluyor projemize şehrin genelini kapsayan birinci çalışma olarak bütün hemşerilerimizle buluşturacağız. Ben şimdiden bütün hemşehrilerimi davet ediyorum.” ifadeleriyle sonlandırdı.

BÜYÜK BULUŞMANIN AYRINTILARI BELİRLENDİ

18 Ocak Perşembe günü Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek büyük buluşmada yapılacak etkinliklerin ayrıntıları belirlendi. Yarışmalar ve oyunlar: Şiir yarışması, resim yarışması, geleneksel sokak oyunları, gençlik oyunları. Taramalar: Diyabet ve tansiyon ölçümü, göz taraması, ağız ve diş sağlığı taraması, Farkındalık Konuları: İlk yardım eğitimi, yangın söndürme eğitimi, afet farkındalık eğitimi, okçuluk eğitimi, trafik eğitimi, değerler eğitimi, ağız ve diş sağlığı eğitimi, çocuk gelişimi eğitimi, gıda güvenliği, zeytin zararları ve mücadele.