Belediye Gıda Mühendisi ve Zabıta ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde raflardan seçilen farklı kalemden ürünler kasadaki fiyat okuyucuları ile karşılaştırıldı. Denetimlerde ürünlerin fiyatı, son kullanım tarihleri, ürün ambalajları ve genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı da kontrol edildi.

 

Şehir merkezinden başlayarak ilçe geneline yayılan denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmazken eksikleri olan işletme sahiplerine uyarılarda bulunuldu.

 

’Denetimlerimiz sürecek!’

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşların daha rahat ve güvenilir piyasa şartlarında alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin sıklıkla sürdürüleceğini belirterek, fırsatçılara göz açtırılmayacağının altını çizdi. İnsan sağlığını ve Mustafakemalpaşalıların ekonomik refahını her şeyin önünde tuttuklarını belirten Başkan Kanar, ''Mustafakemalpaşa esnaf ve ahilik kültürünün incisi, öteden beri ticaretin merkezidir. Hamd olsun, yapılan denetimler işletmelerimizin ne kadar dürüst, esnafımızın ne kadar ahlaklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Eksiği olan birkaç işletmemize de gerekli uyarılarda bulunduk. Kur farkına bağlı olarak oluşan, yüksek oranlı fiyat artışlarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi adına denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bu bereketli topraklar, bu dayanışma ve yardımlaşma kültürü, dürüst ve ahlaklı ticaret geleneği bize bırakılan en değerli miras. Mirasına sahip çıkan dürüst esnaflarımıza kalben teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum'' dedi.