BEBKA 2023 yılı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hibe almaya hak kazanan Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘’Mustafakemalpaşa’da Sosyalleşip Gelişiyoruz, Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ ’adlı projesi ile Otizm Cafe’nin temellerini atmıştı.

 

İlçenin en uğrak yerleri arasında yer alan Çağlayan Park’ı içerisinde yer alan Gülümseyen Cafe 100 m2 alan üzerinde kapılarını açmak için sayıyor. Otizmli bireylerin hem çalışıp sosyalleşeceği hemde sakin bir ortamda keyifli zaman geçirebileceği Gülümseyen Cafe, Mustafakemalpaşa'nın kalbinde bir buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın liderliğindeki bu vizyoner proje, ilçede yaşayan otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Gülümseyen Cafe, sadece bir kafe olmanın ötesinde, otizmli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri bir olduğunu dile getiren Başkan Kanar, ‘’ Otizmli bireylerin yaşamlarına dokunmayı, onlara daha fazla fırsat sunmayı hedeflediğimiz Gülümseyen Cafe, sadece bir kafe değil, aynı zamanda bir buluşma noktası olacak. Bu mekan, sadece kahve içmek değil, aynı zamanda birbirimizle etkileşim kurarak, farklılıkları kutlamak ve birlikte güzel anılar biriktirmek için bir platform olacak. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun.’’ İfadelerini kullandı.