Türkiye 31 Mart’ta 5 yıl boyunca görev alacak yerel yöneticilerini seçti. Bu kapsamda görevine başlamak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında seçimi önde tamamlayan Mustafa Bozbey, mazbatasını aldı.

 

Düzenlenen mazbata törenine, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Geçmiş Dönem Devlet Bakanı Turan Tayan, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

 

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e İl Seçim Kurulu Başkanı Dursun Tağmaz mazbatasını verdi.


 


‘MAZBATAMI BÜYÜK BİR ONURLA ALIYORUM’

Mazbatasını alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Örgütümüzün cefakar teslimcileri hepinizi gönülden kucaklıyorum. Bu mutlu günümüze hepiniz hoş geldiniz. Bugün bayram günümüz. Bugün Bursa için yepyeni dönemin başlangıcı tarihi bir gün. Benim bu kent için büyük bir hayalim vardı. Bu hayalime sizler de inandınız. Biraz bekledik ama değdi. 31 Mart’ta hayalimiz gerçek oldu. Sokaklar, meydanlar doldu taştı. O kadar güzeldiniz ki beni inanılmaz derecede duygulandırdınız. Bursa’nın Belediye Başkanı olmanın gururunu yaşattınız bana. Mazbatamı büyük bir onurla alıyorum. Bursalılara hizmet etmek için kolları sıvadık. Bugünden itibaren çalışmaya başlıyoruz. Bu başarı için hepimiz çok çalıştık. Hep birlikte istedik ve oldu da, hepinizin emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

 

‘ADİL BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI BURSA’YA GETİRECEĞİZ’

Bozbey, “Bütün Bursa’nın emeği var bu başarıda. Hep beraber azmettik. Kendimizi Bursalılara anlattık. Siz de inandınız ve başardık. Bu başarının kahramanları tüm Bursalılardır. Başardık ama bitmedi, daha çok işimiz var. Asıl işimiz şimdi başlıyor. Güzel, yeşil Bursa’mızı çok daha ileriye taşıyacağız. Geçmişi geride bıraktık. Kırgınlıkları unutup yepyeni günlere kucak açıyoruz. Umudumuz çok, çalışma isteğimiz çok. Yıllardır hayal ettikleriniz artık gerçek olacak. Oy veren vermeyen herkesi büyük bir gururla, mutlulukla yaşayacağı bir Bursa için size söz veriyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri her zaman yol göstericimiz olacak. Adil bir yönetim anlayışını Bursa’ya getireceğiz. Bu yükü sizinle sırtlayacağız. Şehrimin yetenekli insanlarından, katkıda bulunacak her bir bireyden faydalanmak istiyorum. Katılımcılıkla yöneteceğimiz bu güzel kentimizi, bu işin emanetçisi olduğumuzu bilerek yöneteceğiz. Sorumluluğumuz çok büyük. Güzel Bursa’mız için her şeye değer. Bundan sonra da daha güçlü bir ortam, daha adil, daha barışçı günler için Bursa’mızın geleceği için çalışacağız. Bu kenti koruyup ileriye taşımak için şevkle, azimle çalışacağız. Bütün iyi kitapların sonunda, bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda yeni bir başlangıç vardır. Biz de hoş geldin yeni başlangıçlar diyoruz. Gülümseyin Bursa’dasınız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BOZBEY’DEN BURSALILARA İLK MÜJDE! BAYRAMIN 3 GÜNÜ ULAŞIM ÜCRETSİZ

Bozbey, sözlerinin sonunda, “Beni kutlamak adına çiçek göndermek isteyen dostlarımı Bursaspor’a bağış yapmaya davet ediyorum” diyerek Bursa’da bayramın 3 günü ulaşımın ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

 

‘BU KENTTE ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Bu kentte öyle şeyler yapacak ki, hizmetlerin adalet olduğu, kentin doğusunun ve batısının aynı hizmetlerden yararlanacağı günleri göreceksiniz. Bu kentte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz Büyükşehir’i 47 yıl önce Mustafa Eroğlu ile kazanmışız yarın yine bir Mustafa ile o binaya gireceğiz ve göreve başlayacağız. Artık herkesin evine ekmek götürdüğü, kimsenin ötelenmediği bir ortamı oluşturacağız. Mustafa Bozbey’in olduğu belediyelerde çalışanı da mutlu, orada yaşayanlar da mutlu, tüm Bursalılar mutlu olacak. Sahada çalışan milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, kazanamayan belediye başkan adaylarımızı yürekten kutluyorum. Bu bir takım oyunu, Bursa’da 3-4 aydır kenetlenmiş bir Cumhuriyet Halk Partisi vardı. İnanın daha önce başka partiye oy verenler, başka siyasi düşüncede olanlarla da Mustafa Bozbey’i öyle sahiplendiler ki o gönüllü dostlara da teşekkür ediyorum. O yerelde kazandığımız zaferi genele taşıyarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’de iktidar yapacağız. Başardık, yine başaracağız, yine kazanacağız. Bu kenti artık biz yöneteceğiz” diye konuştu.