Yeni yıla sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Kestel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde güvenilir gıda kontrolleri ve fahiş fiyat denetimlerini artırdı. Kestel Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandığı market, kuruyemiş dükkanları, fırın ve pastanelerde hijyen belgesi, iş yeri açma belgesi, bone-önlük kullanımı ve genel kılık kıyafet kriterlerine uyulup uyulmadığını kontrol etti.  İşletmelerin mutfak ve yiyecek bölümleri, imalathanelerdeki hijyen durumu özenle kontrol edilirken, eksiği olan iş yerlerine mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken koşullar hakkında bilgilendirme yapıldı.
Zabıta ekipleri hijyen denetiminin yanı sıra fiyat-etiket uygunluğu hususunda da çok titiz davrandı. Gıda ürünlerinin üretim yeri, vergiler dahil satış fiyatı, birim fiyatı ile bu fiyatların uygulanmaya başladığı tarihin etiketlerde yer alıp almadığını ve dolar kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılıp, yansıtılmadığı da denetlendi. Gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine,  ürünlerin fiyat tarifesi, gramaj, hijyen kuralları, reyon etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyumu hususunda bilgilendirme yapan ekipler, gerekli koşullara sahip olmayan veya eksiklikleri bulunan iş yerlerine idari yaptırım ve uyarılarda bulundu.
 

Yorumlar
Yorum Gönder 0

Adınız
Yorum GönderKalan Karakter:

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İlgili Haberler

Mustafakemalpaşa’da zabıtadan market zincirlerine denetim

Başkan Dündar'dan Bursa Van Dernekleri Federasyonu’na ziyaret

Mehmet Çevik’ten öğrencilere tam not


BUSKİ’den ‘İş Kanunu’ ve ‘Belediyeler için Temel Muhasebe’ eğitimi

Hayat Hastanesi’nden kadın üreticilere destek…