Bursa’nın Keles ilçesinde yer alan Kocayayla Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Keskin, Kocayayla Tesisleri’nde bulunan bungalov tesisleri ve projeleri tanıttı.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, “Marmara’nın en büyük yaylası olan Kocayaylamızın alt yapısını BUSKİ işbirliği ile yeniledik. Kamp ve karavan alanlarının restorasyon çalışmalarını tamamladık. Bungalov turizmini Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilçemize kazandırdık. Bursa Büyükşehir ile ortak çalışma yürüterek Kocayaylamıza Türk dünyası ata sporlarını kazandırdık. İlçemizin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirilen geleneksel kültür şölenlerimiz ile Kocayayla’yı da entegre ederek düzenlemelere başladık” ifadelerini kullandı.

 

KELES’E HAZ LEZZETLERDE SONA GELİNDİ

Bölgeye özgü lezzetlerde ve yetişen ürünlerin coğrafi işaret süreçlerinde sona gelindiğini belirten Başkan Keskin, “İlçemize has Keles güveci, Keles bebeği, çörekotu, peyniri artık daha kurumsal ve tanınır olacak” dedi.

BİR RAFTİNG ALANI DA KELES’E

Projenin Gelemiç Mahallesi’nde kurulacağını ve sayılı rafting alanlarından biri olma özelliğini taşıyacağını vurgulayan Keskin, ” Mahallemizi turizme kazandırmak ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlamak için kaya tırmanışı, trekking gibi çeşitli spor dallarımızı kazandırıyoruz. Öte yandan ülkemizin en önemli ve sayılı rafting alanlarından biri olacak içinde 28 adet parkuru barındırarak ilçemiz en iyi şekilde bu projeye ev sahipliği yapacaktır” şeklinde konuştu.