Kardeş şehir heyeti Belediye Başkanı Bekir Aydın’ı ziyaret etti. Ziyaret Vinica heyetinin üç günlük Orhangazi gezisi sürecinde gerçekleştirildi. Heyet Orhangazi‘de çeşitli etkinliklere katılarak kültürel anlamda temaslarda bulunacak. Vinica heyeti Cuma günü düzenlenecek balkan gecesine de iştirak edecek.

 

"KENTİMİZLE KENDİMİZLE KARDEŞİZ"

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Bekir Aydın, Vinica’nın doğa güzelliklerine, zengin tarihine ve kadim halkına vurgu yaparak, “Vinica, Kuzey Makedonya’nın en köklü şehirlerinden biridir. Orhangazi’miz hem doğal güzellikleri hem de tarihi geçmişiyle önemli bir şehirdir. Her iki kentte bu yönden birbirlerine oldukça fazla benziyor. Mesafe ne kadar uzak olursa olsun, biz komşuyuz, biz kardeşiz.” diyerek dostluğa ve iki şehrin benzerliğine vurgu yaptı. Aydın misafirlerine “bilesiniz ki kentimiz kentinizdir, evimiz evinizdir.” Şeklinde seslenerek sözlerine son verdi.

 

BALKANLARIN ŞİRİN KENTİ VİNİCA

Vinica, tarım ve turizm şehri olmanın yanı sıra geniş mutfağı ve lezzetli yemekleriyle de ünlüdür. Tarihi çok eskilere dayanan kent doğasıyla dikkat çekiyor. Orman ürünlerine dayanan sanayisi de bulunan şehir bölgenin odak noktası durumunda. Bu ziyaret, her iki belediye tarafından dostane ilişkilerin yanı sıra kültürel açıdan işbirliği potansiyelini artırmak adına olumlu bir adım olarak görülüyor.