Karacabey Belediyesi, geçmişe yönelik tarihi ve kültürel değerler ile gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere taşınması adına hayata geçirdiği son çalışmasında, iki önemli kitabı daha arşivine kazandırdı.

Daha önce Karacabeyli Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı tarafından kaleme alınan ‘Karacabey’ adlı çalışmanın yeni basımını üstlenen Karacabey Belediyesi, bu kez de Araştırmacı Yazar Raif Kaplanoğlu’nun 1. Dünya Savaşı sırasında tutulan günlükler, mektup ve çeşitli belgelerden ulaştığı esir olan veya şehit düşen kahraman Türk askerlerinin hikâyesine yer veriyor.

 

O DÖNEMİN YAŞANANLARI AKTARILIYOR

Karacabey Belediyesi tarafından çıkarılan diğer kitap ise Karacabey’in köklü ailelerinden ve tarihi kişiliklerinden biri olan Galip Paşa’nın torunlarından olan Seher Üstün Pehlivan’ın ‘Hatıra Defteri’ isimli kitabı oldu. Pehlivan kitabında, özellikle Karacabey, Bursa ve İstanbul’da geçen çocukluğu ve gençliği döneminde hem aile hatıralarını hem de o dönem yaşananları çok güzel bir üslupla okuyucularla paylaşıyor.

 

1 Şubat Perşembe saat 13.00’da Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi 2. katında hayata geçirilen Tarihi Fotoğraf Galerisinde düzenlenecek imza günüyle, yazarları kitaplarıyla birlikte kitap severlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Çok değerli 3 yazarımızı misafir edeceğimiz için mutluyuz. Ve onlarla böyle bir çalışma gerçekleştirmiş olmaktan dolayı da ayrıca heyecanlıyız. İmza gününe gelen tüm vatandaşlarımıza kitapları biz ücretiz vereceğiz. Ve dileyenler bu kitapları yazarlarına bizzat imzalatabilecekler” dedi.