Enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amacıyla enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanıyor.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Cahide Kırlağaç Anaokulu öğrencileri ile düzenlenen etkinlik kapsamında, sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplamda 70 öğrenciyle enerji verimliliği eğitimi ve boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da enerji tasarrufunun önemine yönelik yapılan etkinlikte çocukların yanında yer aldı.

Miniklere ‘Enerji Verimliliği Haftası’ konulu çizgi film izletilirken, boyama ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı etkinliğin ardından da Karacabey Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

“TASARRUF KONUSUNDA HERKESİN BİLİNÇLİ DAVRANMASI GEREKİYOR”

Başkan Ali Özkan, öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen etkinlikten memnuniyetle ayrılırken, gelecekte daha yaşanabilir bir dünya için enerji tüketimi ve tasarruf konusunda herkesin daha hassas ve bilinçli olması gerektiğinin altını çizdi.