Sporun ve sporcunun kenti Karacabey, bu kez de Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde Karacabey Atatürk Spor Salonunda düzenlenen turnuvada; Mangala, Pentago, Küre, Q-Bitz, Equilibrio, Reversi ve Kulami oyunları oynanırken, turnuva boyunca heyecan fırtınası dinmedi.

 

“Gençlerimize yapacağımız yatırım, en güzel yatırımdır”

Çocukların ruhsal ve zekasal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen turnuva kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Özkan burada yaptığı açıklamada, “Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası münasebetiyle bir aradayız. Emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Dünyada devletler yarışıyor, milletler yarışıyor ve bu yarışta da Türk milletinin en önemli gücü, argümanı, bizi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Onun için de bizim sizlere, gençlerimize yapacağımız yatırım, en güzel yatırımdır” dedi.

 

Özkan’dan öğrencilere “Hedefiniz neyse, hangi alanda iyiyseniz o alana yönelin” tavsiyesi

“Karacabey Belediyesi olarak da bizler, göreve geldiğimizde ilçede 300 lisanslı sporcudan bugün itibarıyla 11000 lisanslı sporcuya çıktık” diyen Özkan, “Karacabey’de 1 branştan 23 branşa çıktık ve siz çocuklarımıza, gençlerimize, vatandaşlarımıza her anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Evet bir söz deniliyor ki ‘Bir şehri imar ederken nesli ihmal ederseniz, gün gelir o ihmal ettiğiniz nesil sizin imar ettiğiniz şehri tarumar eder’. Onun için bir kuş misali iki kanatlı olmamız gerekiyor, milli manevi değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim dünyada hükümdar olduğumuz zamanlarda, Osmanlı’da Enderun mektebi vardı, orada devlet adamları yetişiyordu. Oranın duvarında şu yazıyordu: ‘Burada hiçbir kuşa yüzme, hiçbir balığa uçma öğretilmez’. Yani ne demek isteniyor, burada balıklar uçamaz, kuşlar yüzemez, herkesin kabiliyeti vardır. İşte biz de bu sözden kendimize ders çıkararak, çocuklarımıza kendi kabiliyetlerine göre eğitim yaptırmamız gerekiyor. Sizlere de tavsiyemiz, hedefiniz neyse, hangi alanda iyiyseniz o alana yönelin. Bu vesileyle, turnuvaya katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.