Karacabey’de uzun yıllardır eksikliği hissedilen profesyonel sergi salonu, ilçe merkezindeki Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinin 2. katında açıldı.

 

AÇILIŞA ÖZEL YARIŞMA

Karacabey Belediyesi, 100. Yıl Sanat Galerisi olarak faaliyete geçen salonun açılışı için ilçe çapında bir resim yarışması da düzenlendi.

“Karacabey’in Görsel Hazinesi” konulu yarışmada ilçenin tarihi, doğal ve turistik değerleri, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından yeniden yorumlandı. Karacabey Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşen yarışma sonucunda, jüri tarafından derece, mansiyon ve sergileme kazanan öğrenciler belirlenerek, resimleri Sanat Galerisinin açılışında sergilendi.

Açılış öncesi gerçekleşen ödül töreninde; Ortaokullar 1.si Beril Karaoğlu olurken, 2. Ceyda Osmanlı ve 3. ise Ecrin Bestan Aydoğan oldu.

Liseler arasında ise 1. Betül Nisa Temiz, 2. ise İlkem Nur Gündenk olurken, Yağmur Aliza ile Ayşe Aslan birlikte 3.lüğe hak kazandı.

 

“KARACABEY’E ÇOK YAKIŞTI”

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan,“İlçemizde daha önce bu tarz sanatsal sergiler boş salonlarda ve kültür merkezinin koridorlarında yapılıyordu. Ve böyle bir ayrı mekânın eksikliği gittikçe daha da hissediliyordu. Bununla ilgili yaptığımız çalışmanın sonunda, sergileme için profesyonel bir sistem kurduk ve şu anda 75 parça eserden olacak bir sergiyi açabileceğimiz şekilde bu 100. Yıl Sanat Galerimizi hizmete açtık. Ve tabi bunun açılışı da oldukça anlamlı oldu. Öğrencilerimiz Karacabey’in Görsel Hazinesi başlığı altında birbirinden güzel eserleri yapmışlar. Açılış öncesi şöyle bir göz gezdirince hayran kaldım birçoğuna. Bu mekanları yaşatacak olanlar da siz öğrencilerimizsiniz. İster okul olarak ister kişisel olarak gelin başvurunuzu yapın ve bu sanat galerisinden sizler de istifade edin, kendinizi gösterin. Bu noktada ben, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Karacabey’imize hayırlı olsun” dedi.

Öte yandan düzenlenen ödül törenine, başarı sağlayan öğrencilerin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever, MHP İlçe Başkanı Ahat Şanlı ile belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.                   

Karacabey Belediyesi 100. Yıl Sanat Galerisi, pazar günü hariç haftanın her günü 13.00 – 17.00 arasında ücretsiz ziyaret edilebilir.