Bu zamana dek binden fazla kişiyi ağırlayan ‘Tarihi Fotoğraf Galerisi’ni önceki gün ünlü TV Yapımcısı ve Sunucu Güven İslamoğlu ziyaret etti.

 

ÖRNEK ÇALIŞMA

İslamoğlu, ekibiyle birlikte uğradıkları Karacabey’de Tarihi Fotoğraf Galerisini Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte dolaştı. Müzeyi çok beğendiğinin ve örnek bir çalışma olduğunun altını çizen İslamoğlu, emeğe geçenlere teşekkür ederek, farklı şehirlerde de bu müzenin ve içeriğinin gösterilmesinin hem Karacabey hem de ülke tarihi açısından önemli olduğuna değindi.

İslamoğlu, aynı binada yine geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ‘100. Yıl Sanat Galerisi’nde sergilenen ‘Karacabey’in görsel hazinesi’ konulu resim yarışmasında, öğrencilerin yaptığı ve sergilenmeye değer görülen eserleri inceledi. İslamoğlu, özellikle Beylik Ortaokulu öğrencilerinden Kerem Balat’ın yaptığı tarım konulu resmi çok beğendiğini ifade etti.

 

GEÇMİŞİ GELECEKLE BULUŞTURUYOR

Başkan Özkan da yaptığı açıklamada, “Geçmişi gelecekle buluşturmak adına yaşananları, tarihin yaşattıklarını, sosyal ve kültürel yaşamdan gelenek göreneklerimize kadar pek çok detayı bulabilecek bir proje gerçekleştirdik. Tabii bunda fotoğraflarını bizlerle paylaşan kıymetli arşiv sahiplerinin de önemli payı var. Ve sizin gibi deneyimli bir gazetecinin bu çalışmamızı beğenmesi bizleri daha da mutlu etmiştir. Ben de ziyaretinden ötürü Sayın Güven İslamoğlu ve ekibine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Özkan ziyaret sonunda, İslamoğlu ve ekip arkadaşlarına Karacabey Kültür Yayınlarından çıkan çeşitli kitapları hediye etti.