Kararmış tencere ve tavaları temizleyerek eski formunda dönüştürmek son derece mümkün olan durumların başında gelirken, kararmış tencere ve tavaları çöpe atmak son derece yanlış yapılan bir yöntemdir.

Kararmış tencere ve tavaları uygun formülle temizleyip eski formuna döndürmek son derece mümkün olurken, kararmış tencere ve tavalarınızı temizleyebilmek için bu yöntemi uygulayabilirsiniz. İşte o pratik yöntemler…
Kararmış tencere ve tavalar pek çok insanın en muzdarip olduğu konulardan bir tanesi olurken, kararmış tencere ve tavaları temizleyebilmenin pratik yöntemleri bulunmaktadır. İşte o yöntem;

Tencere ve tavalarda bulunan karartıları çıkarmaya yardımcı olan etmenlerin başında şüphesiz karbonat ve sirke gelmektedir. Karbonat ve sirke yüzeyde bulunan lekelerin kısa sürede çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda tencerelerin eski formunda olmasına yardımcı olacaktır.

Parlatmak istediğiniz tencere ve tavanın yüzeyine karbonatı ilave edin ve üzerine bir miktar kadar sirkeyi dökün. İki malzeme birbirleriyle tepkimeye girdikten sonra bir miktar kadar bekleyin.

Ardından uygun bir sünger yardımıyla ovalamaya başlayın. Ovalama işlemini gerçekleştirdikten sonra güzelce durulayın. Tüm kararma lekelerinden kısa sürede kurtulduğunuzu göreceksiniz.