Orhangazi Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son günlerde ilçemizde yalan ve iftirayı meslek edinmiş kişiler tarafından gerçekle alakası olmayan Keramet Ilıcası’nın satıldığı yönünde haberler yapılarak Kerametli hemşerilerimizi ne yazık ki Belediyemize karşı kışkırtmaya çalışmaktadırlar. Ocak ayı Belediye Meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Hüdayi Demir Beyin “Keramet Ilıcası’nın satıldığı yönünde söylentiler var bu konuda bilgilendirme yapar mısınız” demesi üzerine Belediye Başkanı Bekir Aydın tarafından “Ilıca’da herhangi bir satışın söz konusu olmadığı, zaten Ilıcada sadece havuzun bulunduğu alan olan 968 m2’lik alanın Belediyemize ait olduğu diğer parsellerin ise hazineye ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu, istense dahi Belediyemizce böyle bir satışın yapılmasının mümkün olmadığı, Orhangazi’mize ve Keramet’imize yakışır bir tesis yapmak için proje çalışması yapıldığı açıklaması yapılmıştır.”

 

Ilıcamız, ziyaret edenlerin hayran kaldığı dünyada eşine az rastlanır bir doğa harikası olmasına rağmen bilindiği gibi muhtarlık zamanında kaçak olarak yapılan yapılar hiçbir ihtiyacı karşılamadığı gibi bu doğa harikası içinde adeta gecekondu izlenimi yaratmaktadır. Mevcut yapılar Belediyemizce tamir edilerek halkın kullanımına sunulmaya çalışılsa da yapıların projesiz fen ve sağlık kurallarına uygun yapılmaması nedeni ile istenen iyileştirme ne yazık ki yapılamamıştır. Ayrıca bilindiği gibi 29 Ağustos 2011 yılı, Muhtarlık zamanında henüz 17 yaşında olan Süleyman Zeytun ve 11 Ekim 2019 yılında yine 17 yaşında olan Beyza Nur Gökbağ kardeşlerimiz Ilıca'da ne yazık ki boğularak hayatlarını kaybetmiştir. Süleyman Zeytun kardeşimizin devam eden dava süreci geçtiğimiz yıl sonuçlanmış ve Belediyemiz tarafından 2 milyon TL tazminat ödemesine karar verilmiştir. Bu gencimiz keşke yaşasaydı da daha fazla tazminat ödeseydik ne yazık ki bu mümkün değil. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine tekraren baş sağlığı diliyorum. Bu olaylar da göstermiştir ki Ilıcada ciddi bir güvenlik sorunu bulunmaktadır. Konu açılmışken Ilıca‘da yapılacak Tesisin iki bölümlerine rahmetli kardeşlerimizin isimlerini vereceğimizi hemşerilerimizle paylaşmak isterim. Cennetten bir parça olan Ilıca’mızdan Halkımızın daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde faydalanması keyfini sürmesi için Belediyemizce projelendirme çalışmalarına başlanmış bu kapsamda bir firma ile ciro paylaşımı yöntemiyle ortaklık yapısı tesis edilmiştir. Şu anda proje çalışması sürmektedir.  Bu çalışmalar sonlandığında halkımız ile de paylaşılacaktır. Ciro paylaşımı yöntemiyle tesis edilen ortaklık yapısı sayesinde köyümüzde turizm hareketliliği sağlanacak ve kadın girişimcilerimize, genç girişimcilerimize iş imkânı sağlanacak ve onlara orada yöresel ürünleri satma stantları oluşturulacaktır. En önemlisi de Ömürlerinin baharında talihsiz şekilde hayatlarını kaybeden iki evladımızın ismi bu bölgede sonsuza dek yaşatılacaktır.

 

Ilıcamızın bulunduğu alan 1.Derece Doğal Sit 2. Derece Arkeolojik sit alanında bulunmaktadır. Bu alanda çivi çakmak için dahi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan izin almak gerekmektedir. Ilıcanın doğal yapısına zarar verilmeden Halkımıza yakışır bir tesis yapmak için yaptığımız çalışmalarla ilgili gerçekle alakası olmayan “Ilıca satılıyor” yalan ve iftirası ile Keramet Halkımız tahrik edilerek geçtiğimiz pazar günü yürüyüş organize edildiğini ve ne yazık ki bir sayın milletvekilinin, bazı siyasi parti temsilcilerinin, bazı Belediye meclis üyelerinin ve belediye başkan adaylarının da gerçeği bildikleri halde “acaba buradan siyasi bir rant elde edebilir miyiz” düşüncesi ile bu yürüyüşe destek verdiklerini gördük. Ortaya çıkan sonuç şudur, sayın vekil keramet mahallemizde yanlış keramette bulunmuş.

Ülkemizde yapılan her yatırıma bir kulp takan, getirilen her hizmete, gerçekleştirilen her projeye karşı çıkan, ortaya kayda değer bir program, hazırlık, ortaya niyet dahi koyamayan bu sığ muhalefetin gerçeklere kulaklarının sağır, gözlerinin kör olduğunu bildiğimiz için bizi anlamasını beklemiyor ve bu konuda onlara hiç bir şey söylemiyoruz. Onlara halkımızın en iyi yanıtı sandıkta vereceğini biliyoruz.

Kamuoyuna Ilıcanın satışı gibi bir konunun söz konusu olmadığını defaten ifade ederek vatandaşlarımızın yalan ve iftira ile kendilerine rant sağlamaya çalışan bu kişilere itibar etmemelerini rica ediyoruz.