Dernek merkezinde iki adayın yarışacağı kongrede mevcut başkan İbrahim Karaçin'in yanı sıra iş insanı Gökşat Erdoğdu da adaylığını basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu...

İş insanı Bursa Elazığlılar Dernek Başkan Adayı Gökşat Erdoğdu'nun basın açıklaması şu şekilde:

 Biz Elazığlıların Bursa'da buluşma noktası olan Bursa Elazığlılar Derneği kurulduğu ilk gününden itibaren hemşehrilerimize hizmet etmek için özel gayret gösteriyor.Bu noktada bizler de kurulduğu ilk gününden itibaren derneğimizin değişik kademlerinde görev yapan tüm büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Vefat eden hemşehrilerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Bir tarafta kurulan bir derneğimiz diğer taraftan ise Bursa'da yaşayan 30 binin üzerinde Elazığlı bulunuyor. Ne yazık ki üzülerek ifade ediyorum ki derneğimizin hemşehrilerimiz arasında köprü vazifesi  gibi asli bir görevi var iken, bu görevi yerine getirememektir. Her gün gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilme adına Bursa Elazığlılar Derneği çağın gerisinde kalmıştır.” dedi.

Açıklamasına eksiklikleri, anlatarak devam eden Erdoğdu “Bugün ne yazık ki bir internet sayfamız bile yoktur. Bursa'da Elazığ Kültürünü yansıtacak bir kültür evimiz olmadığı gibi hayali bile mevcut yönetimize uzaktır. Bizler ekip arkadaşlarımla beraber geçmişle gelecek arasında köprü kuracak bir yönetim anlayışı ile yola çıkmış bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren gönül seferberliği başlatacağız. Önce kırılan kalpleri onaracağız ardından Bursa'da yaşayan hemşehrilerimizle sıcak bağlar kurarak üye sayımızı arttıracağız. İlk fırsatta da aynı zamanda hemşehrilerimizin doğduğu toprakların kültürünü yansıtacak Elazığ Kültür Evinin yapımına başlayacağız. Doğduğumuz topraklar ile doyduğumuz topraklar arasında köprü vazifesi kurarak Elazığ'a Gakkoşlara yakışır bir şekilde Bursa'da Elazığlılar günlerini en yakın zamanda gerçekleştireceğiz” 

Bu vesile ile bu hafta pazar günü gerçekleşecek kongremizin kentimize ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum. sözleri ile açıklamasını bitirdi.