Türkiye 31 Mart’ta 5 yıl boyunca görev alacak yerel yöneticilerini seçti. Bu kapsamda görevine başlamak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında seçimi önde tamamlayan Mustafa Bozbey, dün mazbatasını aldı. Bugün ise Bozbey, Tarihi Büyükşehir Belediye Binası’nda düzenlenen törenle görevi devraldı.

 

Düzenlenen devir teslim törenine, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

 

Görevini devralan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hepinize merhaba, hepinize yeni dönem için merhaba. Daha güzel günlere hep beraber merhaba” diyerek konuşmasına başladı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ 3 BUÇUK MİLYON BURSALI ADINA ONURLA DEVRALDIM”

Bozbey, “Ne büyük gurur ki tarihi bir anı burada yaşıyoruz. Güzel Bursa’mız bize güvendi. Bu koltuğa Bursalılar bize değer gördüler. Ne büyük onur ki önümüzde 5 yıl hep birlikte bu kent için çalışacağız. İcraatları hep birlikte hayata geçireceğiz. Bugünden sonra daha çok çalışacağız. Bir dakikamızı bile boşa harcamadan yeni bir Bursa için yol alacağız. Baharın en güzel günlerinde Bursa için yeni bir kapı açılıyor. Güzelliklere, dayanışmaya, barışa, özgürlüğe açılan bir kapı bu. Birlik ve beraberlikle dolu güzel günler çok yakın. Artık umut var, artık gülümseme var. Artık geleceğe güvenle bakabilme var. Hani demiştik ya bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. İşte o bahar geldi. Bursa’da yeni bir dönem başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 3 buçuk milyon Bursalı adına onurla devraldım. Sizin yöneticiniz olmak öyle bir onur ki, bu onur bize çok güzel işler yaptıracak. Öyle güzel işler olacak ki herkes Bursa’yı konuşacak. Biz bu kentin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini de biliyoruz. Bursa’nın 4 bir yanını aylarca gezdik, sorunları yerinde gördük. Halkımız da bize güvendi, oyunu verdi, göreve getirdi. Şimdi hizmet zamanı. Hemen hızlıca çalışmaya başlayacağız. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Bursa’da demokrasinin en güzel örneğini yaşayacağız. Bursa’da bu güzel işlere imza atacağız. Önceliğimiz çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler” ifadelerini kullanarak sözlerine devam etti.

 

“NASIL NİLÜFER’İ ÖRNEK BİR KENT YAPTIYSAK BURSA’YI ÖRNEK DÜNYA KENT YAPACAĞIZ”

Bursa’nın hakkını koruyacağız diyen Bozbey, “Emeklileri de unutmuyoruz. Can dostlar da olacak önceliğimiz. Bütün Bursa olacak. Sevgili çalışma arkadaşlarıma da sesleniyorum. Bütün çalışma arkadaşlarımıza sahip çıkacağız. Onların hakkını yedirmeyeceğiz. Sizlerden daha fazla çalışma sözünü de istiyorum. Ben herkesin, tüm Bursalıların belediye başkanıyım. 5 yıllık süreçte kırmızı çizgim var. 3 buçuk milyon Bursalı’ya eşit hizmet götürmek, halkın çıkarına bunları kullanmak. Güzel Bursa’nın gençleri geleceklerini burada düşünecekler. Artık hiçbir Bursalı kendini yalnız ve çaresiz hissetmeyecek. Kentimizin her köşesinde herkes mutluluğu, huzuru, hissedecek. Nasıl Nilüfer’i örnek bir kent yaptıysak, Bursa’yı da örnek bir dünya kenti hep birlikte yapacağız. Yeter ki inanalım, inanmak başarmanın yarısıdır. Önümüzdeki tüm engeller bir bir ortadan kalkacak. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz hizmetlerle ne kadar doğru karar verdiğinizi hepiniz göreceksiniz. Sosyal alanlarla dolu, daha çok dayanışmanın ve özgürlüğün olduğu bir Bursa olacak. Bursa’da yaşamanın ne kadar keyifli olduğunu herkes görecek. Artık tüm Bursa gülümseyecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

“YERELDE KAZANDIĞIMIZ BAŞARIYI GENELE TAŞIYACAĞIZ”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Tam 47 yıl önce bu binada Mustafa Eroğlu ile devir teslim haptık. Yine bugün bu binada Mustafa Bozbey ile devir teslim yapıyoruz. Kente hayırlı olsun. Gece gündüz durmadan aylardır çalışan başta Mustafa Bozbey’e, 17 adayımız ve ilçe başkanımıza, gençlik ve kadın kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, Bursalılara yürekten teşekkür ediyorum. Bu başarının mimarı sizlersiniz. Mustafa Bozbey’in projeleri Bursalılara öyle bir nefes aldıracak ki çalışmalara hemen başlıyoruz. Bugün duygu dolu anlar yaşıyoruz. 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi Bursa’da iktidar olmuştur ama daha yeni başlıyoruz. Yerelde kazandığımız bu başarıyı genele taşıyacağız. Bursa’da kazandığımız bu büyük başarıları Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e armağan ediyoruz” dedi.

 

Tarihi Bursa Büyükşehir Belediye Binası önünde düzenlenen devir teslim töreninin ardından Heykel Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

 


 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tarihi binada görevi teslim aldıktan sonr ilk iş olarak Yıldırım’da Dikencik Caddesi’nde 100 çınar ağacını toprakla buluşturdu.

 

1 MİLYON AĞAÇ DİKME SÖZÜ

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında 100 fidan dikerek Atatürk ormanı oluşturacağız. Amacımız yeniden Yeşil Bursa’ya ulaşmak. Dönemin sonuna kadar 1 milyon ağacı Bursa’nın her yerine dikerek, Bursa’yı tekrar yeşillendireceğiz. Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

 

BURSA YEŞİL KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise, “Başkanımız Mustafa Bozbey’in tekrar yeşil Bursa için ilk günden işe koyuldu. Bursa’ya tekrar yeşil kimliğine kavuşturmak için 100 çınar ağacını dikti. Bundan sonra tekrar yeşille anılacak. Bu tarihi ana şahitlik ediyoruz” ifadelerini kullandı.