Kendisi de aynı zamanda sanayici olan Kemal Akyıldız Bursa sanayisinin elektrikli otomotiv konusunda yedek parça üretimine geçmesi için çok hızlı hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında sanayicilerle buluşmaya devam eden Akyıldız NOSAB Organize Sanayi Bölgesinde Kurulu Meyis Otomotiv Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Köklü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metehan Köklü’yü ziyaret ederek sektörün sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Özellikle yerli otomobil TOGG’un Bursa Gemlik’te üretilmesinin avantaj olduğuna dikkat çeken Akyıldız “Sanayicimiz bu dönüşüme bir an önce hazırlanmalı. Dünyanın birçok ülkesinde 2030 yılından itibaren fosil yakıtlarının kalkacağını yerine ise elektrikli otomotivlerin geleceğini biliyoruz. Yine bunun elektrikle kalmayacağı ilerleyen süreçte hidrojen ve güneş enerjisinden faydalanılarak yeni teknolojide araçlar üretilmeye başlanacak. Bizler de Bursa sanayicisi olarak bu dönüşüme hazırlıklı olmalıyız. Özellikle oto yan sanayi sektöründe faaliyette bulunan birçok arkadaşımız yatırımcı ruhuyla hareket ederek bu konuda yatırım yapmaya başlamalı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı batarya fabrikasına paralel olarak da bizler de bir an önce yatırıma geçmeliyiz. Yerli otomobil TOGG’un bütün kalıpları ve parçaları yedek parçaları üretimi de kentimizde gerçekleşmeli. Bu konuda milletvekili seçilmem durumunda sanayicimizin dönüşümleri noktasında Ankara’da sesi olmak için uğraşacağım” dedi.

MEYİS Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Köklü” Kemal Beyin dediklerine katılıyorum. Otomotiv sanayiinde faaliyette bulunan bir iş insanı olarak devletimizin ihracatı teşvik edici çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum. TOGG konusunda da özellikle koordineli çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.