Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yoğun çalışma temposunu sürdürüyor. Belediye Başkanı Aydın bu çerçevede Orhangazi‘de faaliyete geçen Aile Destek Merkezinin açılışına katıldı.

 

KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLACAK

Merkez özellikle dezavantajlı kadınların meslek sahibi olmasına katkıda bulunacak. Merkezde bu dönem kuaförlük ve tekstil kursları veriliyor. Eylül ayından itibaren yeni kurslar açılacak. Destek merkezinde 3-6 yaş arası çocuklar için oyun odası bulunuyor. Kurs kayıtları ADEM merkezinde alınacak. Aile Destek Merkezi kapalı pazar yerinin karşısında bulunan Orhangazi Belediyesi ek binasının ikinci katında hizmet veriyor.

 

ADEM PROJESİ NEDİR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bir çok ilde açtığı 600’den fazla Aile Destek Merkezleri (ADEM), kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor. ADEM'lerde kurslara katılan kursiyerler mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş diğerlerini kurabiliyor.

 

Bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kadınları destekleyici yardım programları yürütülüyor. Fon kaynaklarıyla desteklenen ve sosyal hizmet içeren ADEM projeleriyle, özellikle alt gelir grubundaki yoksul kadınların toplumsal entegrasyonunun artırılması amaçlanıyor. Açılan her bir merkez bu amaca uygun faaliyetler gerçekleştiriyor.

 

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla Aile Destek merkezleri hizmete açıldı. İl ve ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı açılan merkez sayısı 600’ü geçti. Çeşitli alanlarda beceri kurslarının yer aldığı ADEM'ler sayesinde kadınlar meslek edinerek aile bütçelerine katkı sağlama imkânı buluyor. ADEM'lerde kurslara katılan kadınlar, mesleki eğitimin ardından ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerlerini açabiliyor.