Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir dizi program için dün Bursa’ya geldi. Bakan Göktaş’ın katılımıyla Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’a kazandırılan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin (BAREM) açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen açılış törenine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sosyal belediyecilik, sosyal yardımların ötesinde toplumun her kesimine uzanan bir bilinçle yol alıyoruz. Hizmet üretmeye çalışıyoruz, yaptığımız sosyal desteklerin yanında toplumun her ferdinin Osmangazi’de huzurlu yaşamasını sağlıyoruz. Aile Sağlığı Merkezi’mizi Osmangazi’de 28’e çıkardık. Sosyal belediyecilik anlayışını toplumun her kesimine hizmet verecek şekilde genişletiyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

 

BAREM 150 ALZHEİMER BAKIM MERKEZİ, 150 ENGELLİ VATANDAŞIN HİZMET ALACAĞI BAKIM MERKEZİNİ İÇİNDE BARINDIRIYOR

Açılış töreni düzenlenen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Dündar, “Barem 14 bin 162 metrekarelik alanda büyüklüğü ve fonksiyoneliyle Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. 200 yatak kapasiteli 150 alzheimer bakım merkezi, 150 engelli kişiye hizmet verecek bakım merkezini içinde bulunduruyor. BAREM bakıma ihtiyaç duyan yaşlıların, kimsesizlerin elinden tutarak yoluna devam edecektir. Alzheimer hastalarının ihtiyaç duyduğu bakım burada karşılanacak. Gönül ister ki huzurevi hiç kullanılmasın ancak Osmangazi Belediyesi’nin kapısı her zaman açık. Hizmete açtığımız 2 merkezimizin de Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“20-25 YIL ÖNCEYE KADAR TÜRKİYE’DE BELEDİYECİLİK KLASİK HİZMETLERDEN İBARETTİ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “20-25 yıl önceye kadar Türkiye’de belediyeler ne cami ne okul yapabilirdi. Belediyecilik klasik hizmetlerden ibaretti. Cumhurbaşkanımız çıktı ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi, aldığı kararlar ile belediyelerin önünü açtı. Osmangazi Belediye’miz adına yakışır bir şekilde çok güzel bir merkezin açılışını gerçekleştiriyor. Emeklilerimizle de alakalı çok özel projeler hazırladık” dedi.

 

“BAREM SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ZİRVE YAPTI”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,”Bu hafta Yaşlılara Saygı haftası. Böylesi bir haftada bu merkezi kazandırdığı için Belediye Başkanı’mızı tebrik ediyorum. Sosyal belediyecilikte zirve yapmış BAREM’i milletimize sunuyoruz. Bu kıymetli tesisi başta Osmangazi Belediyesi olarak tüm emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Büyüklerimiz için yepyeni bir huzurevinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Huzurevinin yanı sıra 500 kişilik kapasitesiyle engelli ve alzheimerli vatandaşlarımıza da hizmet vereceğiz” diyerek konuşmasına başladı.

 

“GÜCÜMÜZÜN SIRRI BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUMUZ”

Bakan Göktaş, “Merkezimizde yaşlılarımızın yanı sıra 300 kişilik kapasiteyle hastalarımız için de bir yer oluşturduk. Ailelerimizin sorumluluğunu paylaşıyor, sosyalleşmelerine yardımcı oluyoruz. 2022 yılında OBAM hizmet alan kişilerin engel durumuna göre hizmet veriyor, yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor. Misafirlerimizin yakınları içinde özel alanlar belirledik. Bakan olarak aileyi merkeze alan anlayışıyla böylesi tesisleri artırmaya önem veriyoruz. İhtiyaçları merkeze alan anlayışıyla sosyal politikalarımızı uygulamaya koyuyoruz. Yades programımızda 128 bin yaşlımızın sosyal bakımlarını gerçekleştirdik. Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde ve evde bakım hizmetleriyle yaşlılarımızın yanında oluyoruz. Evde bakım hizmetimizden 16 bin vatandaşımız yararlanıyor. Yaşlı profil araştırmalarını da 3 gün sonra milletimizle paylaşacağız. Vatandaşımız saygın bir yaşam sürmeleri için çalışıyor, her türlü zorluğun üstesinden geliyoruz. Gücümüzün sırrı birlik ve beraberlik duygumuz. Biz büyük bir aileyiz. Yeni dönemde de Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ile hizmet siyasetimizi sürdüreceğiz. Bakanlık olarak başkanlarımızın her zaman yanında olacağız. 1 Nisan sabahı Bursa gerçek belediyecilik diyerek bu yoldaki anlayışımızı sürdürecek” ifadelerini kullandı.