Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir dizi program için dün Bursa’ya geldi. Bakan Göktaş’ın katılımıyla, Bursa Büyükşehir’in hizmete kazandırdığı Yunuseli Ana Kucağının açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen açılış törenine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç katıldı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘ana kucağı’ isminin kendilerine tescilli olduğunu ifade ederek bizzat kendisinin bu adı verdiğini belirtti.  Aktaş, “Ana kucakları çok samimidir. 32 Ana Kucağımızı da sizinle birlikte açmak istedik. Devletimiz bu anlamda önemli çalışmalar yapıyor. Bu ihtiyacı, eksikliği gördüğümüz için 32 farklı noktada ana kucağı açtık ve çocuklarımızı eğitimden geçiriyoruz. Çalışan annelerle ilgili katılacak 100 ana kucağında da bu konunun değerlendirileceğini belirtmek isterim. Okul öncesi eğitim çocuklar için çok önemli. Bu yıllarda çocuklara verilen eğitim çok önemli. Biz Milli Eğitim Bakanlığı müfredatıyla eğitimleri veriyor, araç gereçleri de ücretsiz veriyoruz. Ailelerden memnuniyetleri duymakta beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğretmenlerimiz de çocuklara bir anne gibi yaklaşıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“DİYETİSYENİMİZ VE PSİKOLOĞUMUZ DA BURADA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK”

Yunuseli’de faaliyete sunulan Aile Destek Merkezi hakkında bilgi veren Aktaş, “Burası metruk bir atıl alandı. Ana kucağı talep edildi ve burayı Aile Destek Merkezi noktasında değerlendirdik. İlk katında ana kucağımız, ikinci katında BUSMEK Kurs Merkezimiz var. Halk eğitime bağlı olarak çalışan, Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi. Hanımefendilere eğitimler veriyoruz. Diyetisyenimiz ve psikologlarımız da burada ücretsiz hizmet vererek ailelerimize de katkıda bulunacak. Dokunduğumuz her yeri ihya ve imha ediyoruz. Biz Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider ile her bir köşeye dokunmak, bir caddeyi, bir sokağı daha düzeltebilir miyiz, bir hayır duası daha alabilir miyiz derdindeyiz. Altyapı çalışmalarından, üstyapı çalışmalarına kadar ne pandemiyi bahane ettik ne de depremi. 20 yıl Belediye Başkanlığı yapıp hiçbir hizmeti olmadan Belediye Başkanı olma doğrultusunda olan adaylar var. Sıkıntılar mutlaka var ama güçlü ve dimdik ayakta olan bir devlet var. Cumhurbaşkanımız liderliğinde önemli adımlar atıyoruz” dedi.

 

“ALİNUR AKTAŞ İLE ESER VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİMZE DEVAM EDECEĞİZ”

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugün Bakanlık olarak tüm çalışmaları Cumhuriyeti’mizin 100 yılında Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde sürdürüyoruz. Aileyi her türlü kötülüğe karşı korumak her zaman önceliğimizdir. 85 milyon vatandaşımıza götürdüğümüz her hizmette yerel yönetimleri önemsiyoruz. 0-3 yaşında olan çocuklarımız için faaliyet sunacak merkezlerimizi önemsiyoruz ve bu modeli Türkiye’de artırmayı hedefliyoruz. Bu açılan kreşimizi de bu adımda önemli buluyoruz. Yunuseli Aile Destek Merkezi, AK Parti Belediyeciliğinin gerçek bir göstergesidir. Ücretsiz hizmet verecek ana kucağı ise ailelerinin güvenle bırakacağı bir eğitim yuvası olacak. Aynı zamanda yaşadıkları şehrin manevi ve kültürel değerlerini öğrenmiş olacaklar. Bu merkezleri artırmak için biz de Bakanlık olarak çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz. AK Parti Belediyeciliği olarak Türkiye’nin 4 bir yanını dev hizmetle donattık. AK Parti yerelde her kenti eser siyasetiyle donattı. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ta büyük bir zafere imza atacağız. Alinur Aktaş’la eser ve hizmet siyasetimize büyük bir heyecanla devam edeceğiz. Başkanlarımızın yanında olacak, Bursa için çalışacağız” açıklamalarında bulundu.