Düzenlenen temel atma törenine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.

AKTAŞ’TAN BAKAN BAK’A TEŞEKKÜR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bakan Bak’a Bursa’ya teşriflerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı.

ÖZGÜR ÖZEL’E YANIT

Aktaş, “Spor ruhumuzu ve bedenimizi iyileştiren, vücudumuza güç katan önemli bir aktivite. Bursa’mıza spor anlamında çok güzel yatırımlar yapıldı. Sporun, sporcunun yanında olmakta iddialıyız. Sporu sadece futbolla kısıtlı saymayıp tüm dallarla buluşmak hedefimiz. 26 branşta, 4 spor kompleksinde, 17 spor tesisinde, 124 lisanslı sporcumuz var. Poyraz’ın Kızları’da bir başarı hikayesi. Göreve geldiğimiz günden bu yana o kadar çok yatırımlar yaptık ki, Bakanlarımızın çok büyük katkıları var. Bu çalışma da bunlardan birisi. İnşaatı devam eden sayısız tesisimizin yanında 45 tane de biten tesisimiz var. Hayatında hiç spor yapmamış 5 bin genci de sporla buluşturuyor, amatör sporları da destekliyoruz. 533 amatör spor kulübüne 8 milyonluk nakdi anlaşma yaptık. Şehir olarak tanıtımımız, şehrin aktivitesi daha da artıyor. Bu şehrin daha modern, daha güzel olması hepimizin ortak heyecanı. Herkesin hatıralarının olduğu bu mekan ekonomik anlamda vaktini yitirdiği için yenilemek amacıyla yıktık. Birçok şey söylediler. Akademik Odalar ile birlikte proje yarışması açtık ve bu proje ortaya çıktı. Eski salonu yıktığımızı ve yenisini yapmayacağımızı, sanki sağlam bir salonu yıktığımızı, Atatürk isminden dolayı yıktığımızı ifade ettiler. Biz Atatürk’e de, Osmangazi’ye de Orhangazi’ye de sahip çıkıyoruz. CHP’nin Genel Başkanı buraya geldi ve şahsıma ağza alınmayacak hakaretler yaptı, hepsini ona geri iade ediyorum. 800, bin kişilik bir salonu yapmak akıllarına gelmedi için 500 kişilik salonda proje tanıtım toplantısı yaptılar. Hem Nilüfer’de hem Yıldırım’da harika bir kongre merkezi kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Projenin Şubat 2026 yılında biteceğini öngören Aktaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 100 milyon liralık desteği olduğunu da dile getirdi. Aktaş, konuşmasının devamında CHP ve İYİ Partili vekillere seslenerek, “Atatürk adıyla spor salonumuzun tabelasını gelin hep birlikte asalım” dedi.

“AYNI YERDE, AYNI İSİMLE SPOR SALONUMUZU İLİMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Bugün Bursa’mızda spor salonlarına devasa bir yatırım olan salonumuzun temelini atıyoruz. 1972 yılından bu yana büyük başarılara imza atılan Atatürk Spor Salonu’muzun risk raporları doğrultusunda yıkımı gerçekleştirilmişti. Aynı isimle, aynı yerde yapılan spor salonumuzu ilimize kazandırmış olacağız. Burada evlatlarımızı kürsülerin zirvesine çıkışına, İstiklal Marşı’nı en gür sesle okutacağız anlara şahitlik edeceğiz” dedi

 

“BAŞKALARI BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞİN 10 KATI KADAR KONUŞUR YÜZDE BİRİNİ YAPMAZLAR”

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, “Gençler burada sizleri düşünen, sizler için en iyisini yapmak için çalışan bir kadro var. Hizmet bizim işimiz. Biz temel atarız, açarız. Başkaları bizim yaptığımız işin 10 katı kadar konuşurlar yüzde biri kadar yapmazlar. Bursa’da hangi partiye oy veriyor olursa olsun, bütün vatandaşlarımıza şunun altını çizerek hatırlatmak istiyorum. Belediyecilik hizmet işidir. Alinur Aktaş, güzel bir sloganla devam ediyor. Bursa’ya daha fazla ne yapabiliriz, gençlerimize daha fazla ne yapabiliriz, ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir ile hizmetimizi nasıl çoğaltırız bunun çabası içerisindeyiz. Dündar ve Aktaş’ın bazı projeleri ülke çapında ses getirdi ve bazı belediyeler de dillendirmeye başladı. Bu anlayışın yola devam etmesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkasında kadrosu, marka belediyeciliği anlayışına sahip arkadaşlarımızın bu sistemi devam ettirilecek. Hizmetlerin de daha güzelini milletimizle buluşturacağız” açıklamalarında bulundu.

 

“SON 22 YILDA YAPILAN ESERLER, STADYUMLAR, SPOR SALONLARI ORTADA, HİZMET BİZİM İŞİMİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bursa, Alinur Aktaş ile birlikte sporda müthiş yatırımlar yapıyor. Benim de burada anılarım var. Güreş Kulübü ile birlikte buralara müsabakalara geldik. Bursa bir spor kenti. Bursa’ya şehrin merkezinde böylesine güzel bir spor salonu yakışır. Atatürk’ün isimlerini sileceksiniz demelerine rağmen biz işler yaparız, hizmet üretiriz. Bursa’da da birçok işlerimiz var. Kazandığımız tesisler ortada. Her yerde eser var ve gençler için bunlar. Alinur Aktaş Başkanımız gençler için çalışıyor. Ülkemiz spor devrimi yaşıyor. Son 22 yılda yapılan eserler, stadyumlar, spor salonları ortada. Binlerce tesis yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Eskiyen tesisleri de yeniliyoruz. Atatürk Spor Salonu 72 yılında yapılmış ve müthiş müsabakalar yapılmış ve görevini tamamlamış. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dizayn edilmiş 3 bin 700 kişilik bir salon. Biz de destek oluyoruz. Biz eser üretiriz. Bizlere düşen görevi yapacağız. Siz ne eser getirirseniz biz yanındayız. Yerel yönetimlerle çok güzel işler yapıyoruz. 700 tane yüzme havuzu yapıldı. Bu ülkenin 10 milyon çocuğuna yüzme öğretildi. Uluslararası alanda başarılı sporcular çıkmaya başladı. Uyuşturucu, alkol, kötü alışkanlıklardan çocuklarımız uzak tutulmaya başlandı. Poyraz’ın Kızları’na da destek olacağız. Türkiye’de spor devrimi devam ediyor. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar konuşur, Alinur Aktaş yapar, Mustafa Dündar yapar. Bursa’da tekrar AK Belediyecilik diyeceğiz. 31 Mart’ta sandıkları patlatacağız” ifadelerini kullandı.