Ocak ayında Reading takımından Londra ekibine transfer edilen Mehmet Ali, daha önce 21 yaş altı takımın antrenörü Kevin Betsy’nin yardımcılığını yapıyordu.

Mehmet Ali, görevi kabul etmesinde Arsenal Futbol Akademisi Müdürü Per Mertesacker’in etkisinin büyük olduğunu ve kulüpte geçirmiş olduğu altı ayın yeni rolü için kendisine avantaj sağlayacağını belirtti.

Genç teknik adam “Per ile bire bir görüştüğümde çok etkilendim. Ahlakı, değerleri, inançları vizyonu ve bu akademinin en iyisi olmasına, dünya çapında olmasına yönelik çabası beni çok etkiledi” dedi.

 

AKADEMİYE BÜYÜK İLGİ VAR

Mehmet Ali ayrıca “Zaten altı aydır kulüpte oluğum için şanslıyım. Dolayısıyla oyuncular hakkında yoğun bilgilerim var. Bu da şimdiki pozisyonuma alışmamda yardımcı oluyor” dedi.

Mehmet Ali’nin en önemli görevlerinden biri, genç oyuncuların A takımı atmosferine hazırlamak ve Ali, Arsenal Menajeri Mikel Arteta’nın akademiye büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

 

Ali, “Mikel’in akademi üzerinde büyük bir etkisi, akademiye büyük ilgisi var. Kendisiyle genç oyuncular hakkında düzenli olarak görüşüyoruz” dedi.

 

Mehmet Ali’nin göreve atanmasından sonra konuşan Per Mertesacker de, “Mehmet son altı ayda bizi gerçekten etkiledi ve 21 yaş altı takımı teknik direktörlüğü görevine getirmek için doğru insandı” ifadelerini kullandı.

kaynak eurovizyon.co.uk