Vişne Caddesi’nin geleceği ve serbest bölge olması için yapılması gerekenler, tekstilde sektör temsilcilerinin öneri ve talepleri, çözüm yolları, bebe çocuk konfeksiyonunda ile genel ekonomik durumun konuşulduğu ziyarette değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Ahmet Kılıç, tekstil sektöründe markalaşmanın önemine ve bebe çocuk tekstilinin Bursa ekonomisindeki yerine vurgu yaptı.

Vekil Ahmet Kılıç konuşmasında, “Özellikle Bursa’da tekstilde bebe ve çocuk giyimini ayrı bir yere koymak lazım. Bursa, Türkiye ekonomisi ihracatında ciddi bir paya sahip. Sektörün gelişmesi için üreticilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Hem Bursa hem de ülkemiz için önemli olan bu sektöre ortak akılla hareket edilerek destek olunması gerekiyor. Yıldırım ilçemizin en büyük değerlerinden biri olan Vişne Caddesi’nde daha fazla ihracat yapılan bir bölge haline getirilmesine yönelik faaliyetlere de ağırlık verilmeli. Bunun yanında sektörümüz kalite açısından Avrupa’daki üreticilerden çok daha iyi ürün ortaya koyuyor. Dünya pazarında rekabet gücümüzün artması için markalaşmak zorundayız” dedi.

“BİRLİKTE SEKTÖRÜN SORUNLARINA ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLİRİZ”

Genç bir sektör olmalarına rağmen Ar – Ge, makine ve tasarımlarına ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ise, “Son yıllarda daha fazla üretiyoruz ve ülkemiz için ihraç ediyoruz. Kazandığımızı da yine sektörün gelişmesi için harcıyoruz. Bu manada sektörümüz çok hareketli makineleşme konusunda bir kaybımızın olmadığını ifade edebiliriz. Sektörümüzün nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’dan da dünya alanında rekabet edecek markaların çıkmamasının önünde engel yok. Tabi bu noktadaki rekabet gücünü yakalayabilmemiz için de desteklerin arttırılması lazım. Vişne Caddesi’ne hem sektör temsilcilerimiz hem yerel yöneticilerimiz hem de siyasetçilerimizin daha fazla eğilmesi gerektiğine inanıyoruz. Vişne Caddesi Bursa ve Yıldırım’ın en değerli bölgesi. Bu değeri birlikte büyütebiliriz. Birlikte güçlüyüz ve ancak birlikte güçlü kalabiliriz” diye konuştu.