İşgalci İsrail’in, en temel insani değerlerden yoksun saldırılarıyla savaş suçu işlemeye devam ettiğini, tarihte eşi benzeri olmayan bir vahşetle, Gazze’de bulunan hastaneye ağır bombalarla saldırarak 500’den fazla masum insanı katlettiğini belirten Kılıç, “Tıbbi yardım almakta olan insanları katletmek, sivilleri hedef almak düpedüz terör taktikleri uygulamaktır. Siyonist rejimin; kural, hak, hukuk tanımaz tavrı, sivilleri, kadınları ve çocukları hedef alması her türlü insani hassasiyete aykırı ve bir barbarlıktır” dedi.

“İçinde insanlık kırıntısı kalmayan gözünü kan bürümüş, insan öldürmeyi alışkanlık haline getirmiş kirli bir zihniyetin ürünü olanlar ancak bunu yapabilir” diyerek İsrail’e sert tepki gösteren Ahmet Kılıç, Lahey Adalet Divanı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi kurumları da Gazze’deki savaş suçuna seyirci kalmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın ümmetin onuru ve kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Kılıç, “Zalime karşı her zaman mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Dünya Filistin’e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP’YE TEZKERE TEPKİSİ

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör yuvası haline gelen Irak ve Suriye’deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereye karşı çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda vatandaşlara SMS göndermesini de eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye siyasi hayatında hep kaybeden bir kişilik olarak anılacağını, ekibinden bazı kişilerin bile artık kendisinden umut kestiğini söyleyen Ahmet Kılıç, “Bu unutulmuşluk ve kaybetmişlik sebebiyle gündeme gelebilmek için türlü numaralar deniyor. Güçlü Türkiye’nin uluslararası alanda hamle yapabilmek için bir strateji doğrultusunda hareket ettiğini sayın Kılıçdaroğlu’nun anlamasını zaten beklemiyoruz. SMS’i yeni keşfeden mağlup siyasetçilerin vizyonu ile gençlerimize 10 gb internet kullanımını ücretsiz olarak sağlayan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu arasındaki farkı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 12. Kalkınma Planı’na ilişkin görüşlerini de açıkladı.  12. Kalkınma Planı’nın ülkemizin kalkınmasında, 2053 perspektifinde önemli bir kilometre taşı niteliğinde olacağını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu: “On İkinci Kalkınma Planı’nın, Plan Bütçe Komisyonu’na Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz’ın sunumuyla, ‘Türkiye Yüzyılı’nın inşasında uzun vadeli yol haritamız ve ‘Ülkemizin yarınlarına sözümüzdür’ diyerek başladık. Küresel ölçekte belirsizliklerin arttığı bir ortamda, ülkemizin bir güç merkezi olması yolunda atılacak adımların stratejik çerçevesini oluşturacak, uzun vadeli hedef ve planlarımızı aziz milletimizle paylaşıyoruz ve gücümüzü milletimizden alarak yolumuza hep birlikte devam ediyoruz.”

Ahmet Kılıç, 12. Kalkınma Planı’nda, millete verilen sözlerin; daha yüksek refah seviyesine ulaşılmasında, kısa vadeli yaklaşımların ötesine geçerek uzun vadeli temel amaç ve öncelikleri ortaya koyduğunu kaydetti. Ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınma sürecinin bütüncül, kapsayıcı ve çok boyutlu bakış açısıyla ele alınarak, “Güçlü ve Büyük Türkiye” çerçevesinde Türkiye Yüzyılı’nın başlatıldığını ifade eden Kılıç,  “On İkinci Kalkınma Planı’nın içinde her alanda atacağımız adımlar ve hedefler yer alıyor.  Vizyon projemiz yerli ve Bursalı TOGG’un da devreye girmesiyle, karayolu taşımacılığında düşük emisyonlu araçlar ve alternatif yakıtlı araçlara geçişi, paylaşımlı ve otonom araçlara geçişi sağlayacağız. 2053 yılına kadar elektrik ve ısı üretiminde 2017 yılına göre % 71 emisyon azaltımı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

‘ZİHNİYET DEVRİMİ’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ak Parti Bursa Milletvekili Kılıç, Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren bağlantısına sahip olan il sayısının  2053 yılına kadar 8’den 52’ye yükseltileceğini, gelecek nesillere sürdürülebilir bir çevre ve iklim bırakabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği 2053 yılı için net sıfır emisyon ve Yeşil Kalkınma Devrimi hedefleri doğrultusunda çaba sarf edeceklerini söyledi.

“21 yılda asırlık hizmet ve eser siyasetimizin uygulamaları milletimizin emrindedir” diyen Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı :

“Bunlar içerisinde hastaneler, okullar, köprüler, yollar, tüneller, barajlar, uçaklar, havaalanları, üniversiteler, milli savunma sistemleri, yerli elektrikli arabalar ve daha niceleri vardır.

Burada tüm bu eser ve hizmetlerin gerçekleştirilmiş olmasındaki en büyük etken, büyük bir ‘zihniyet devrimi’nin başarılmış olmasıdır. Türkiye aslında bu zihniyet devrimiyle hem vesayet odaklarını ortadan kaldırmış hem de milletimizde ve özellikle gençlerimizde muazzam bir öz güven inşasını gerçekleştirmiştir.

Milletimizin her bir ferdinin bugününü huzurla yaşayıp geleceğine güvenle bakmasını temin etmek için var gücümüzle liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği bu kutlu yola revan olacağız.”