Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 44. Mezuniyet Töreni’ne BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem Doğangün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, BUÜ İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Mustafa Salih NajmWeli’nin Kur’an tilaveti ve Doç.Dr. M.Zinnur Kanık’ın müzik dinletisi ile başladı.

BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz şehir dışı programı nedeniyle mezun öğrencilere gönderdiği video mesajda programı nedeniyle mezuniyet törenine katılamamanın verdiği üzüntüyü dile getirerek; “Bundan sonra eğitim öğretim hayatı bitiyor ve bir diploma almış oluyorsunuz. 5 yıl boyunca hocalarınızın rahle-i tedrisinde edindiğiniz birikim ve donanım sizleri öyle bir noktaya getirdi ki, bir muallim olarak hangi alanda görev alırsanız alın Allah’ın rızası doğrultusunda iyi ve güzel işler yapacağınıza olan inancım tam. Muallimlik mesleği en önemli ve şerefli mesleklerden birisidir. Çünkü bu meslek Peygamber ve onun yolundan giden alimlerin mesleğidir. Bu doğrultuda hikmetli işler yapın, doğruluk ve adaletten ayrılmayın. Her bir mezunumuza meslek hayatında başarılar diliyor, bu gelenek sahibi fakülteden mezuniyetinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizin yolu açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ferudun Yılmaz, “BUÜ İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri arasındaki yerinin ne kadar seçkin olduğu hepinizin malumudur. Mezunlarımızın bundan sonraki hayatlarında bu seçkinliği gittikleri her yerde devam ettireceklerine olan inancım tam. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyor, bundan sonraki hayatınızda memlekete, devlete millete hayırlı birer fert olmanızı temenni ediyorum” dedi.

Rahatsızlığı nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaya ise mezun öğrencilere gönderdiği video mesajda; “Rahatsızlığım nedeniyle aranızda olamamanın verdiği üzüntüyü dile getirmek istiyorum. 5 yıl boyunca aldığınız bilgilerle, kazandığınız becerilerle hizmet için sahaya iniyorsunuz. Meslek hayatınızda başarılı olmanızı ve üstün hizmetlere imza atmanızı diliyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

İLK 100 SIRALAMA İLE GELEN ÖĞRENCİLERE AYLIK 7500 TL BURS

Törende konuşan BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Turgay Gündüz hastaneden mesaj göndererek törene katkı koyan Dekan Prof.Dr. Ali Kaya’ya geçmiş olsun dileklerini ifade ederek; “Bize 44. Kez mezuniyet törenini yaşatan Rabbime hamdolsun. Sevgili mezunlarımız, 5 yıllık bir emeğin sonucunda bu noktadayız. İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Çünkü İlahiyat Fakültesinde her şeyden önce Allah’ın kelamı öğretilir. Eğitime bu mübarek kitabın diliyle başlanır. Tefsir, Hadis, Kelam, Hukuk, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih ve Edebiyat gibi İlahiyat’ta aldığınız onlarca ders hep bu amaca hizmet eder. Şimdi vatana millete, insanlığa hizmet zamanıdır. Burada aldığınız ilim ve irfanı insanlıkla paylaşmayı Rabbim size nasip etsin. Fakültemize dair iki önemli çalışmamızı sizlerle burada paylaşmak isterim. Mevcut öğrencilerimiz arasında fakülteye giriş ve fakültedeki başarılarını gözeterek seçtiğimiz 45 öğrencimizi yaz tatilinde Arapça dil eğitimi için Ürdün’e göndereceğiz. Ayrıca 30 erkek öğrencimizi Kastamonu’da, 30 kız öğrencimizi de Safranbolu’da dil eğitimi için kampa alacağız. İkinci önemli çalışmamız ise, 2022-2023 eğitim-öğretim yolunda geçtiğimiz hafta yapılan YKS sonuçlarına göre ilk 100’e girip Fakültemizi tercih eden öğrencilere aylık 7500 TL burs vereceğiz. 101-500 arası sıralama ile gelen öğrencilerimize 5000 TL, 501-1000 arası sıralama ile gelen öğrencilerimize 4000 TL, 1001-2000 arası sıralama ile gelen öğrencilere 3000 TL, 2001-3000 arası sıralama ile gelen öğrencilere 2000 TL, 3001-5000 arası sıralama ile gelen öğrencilere 1500 TL, 5001-10000 arası sıralama ile gelen öğrencilere 1000 TL burs vereceğimiz müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum. Bu müjdeyi Bursa İlahiyat Vakfı ve bu vakfa gönül veren işadamları ile hayırsever vatandaşlarımız sayesinde verebilmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli mezunlarımızı tebrik ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Tören dereceye giren öğrencilere hediyeler verilmesi ve mezuniyet belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.