Yenişehir ve bölgesinde yaşanan yağışlar nedeniyle doluluk oranı iyice artan Boğazköy Barajındaki kapakların dün itibariyle kontrollü bir şekilde açılması sonucu Yenişehir Kocasu Deresinde taşmalar yaşandı ve Yenişehir’in Akdere, Papatya, Günece, Gökçesu, Söylemiş, Ayaz, Karasıl, Yolören, Çeltikçi ile Çayır Mahallesinin bir kısmında bulunan tarım arazileri sular altında kaldı.

Konuyla ilgili bilgi alınmasından sonra Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve beraberindeki İlçe Tarım Müdürü, Buski Şube Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Belediye birim müdürleri ve görevlileri ile birlikte sabahın ilk ışıklarında itibaren gerekli destek ve incelemede bulunmak amacıyla su altında kalan tüm bölgelerde kontrollerde bulundu.

Yapılan ilk belirlemelerde can ve mal kaybının olmadığı, bezelye, patates, buğday, ıspanak ve az miktarda ay çekirdeği ekili bulunan alanların yaklaşık %20’sinin sular altında kaldığı tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın; “Aşırı yağışlar sonrası Boğazköy Barajının doluluk oranının arttığı, bu nedenle baraj kapaklarının kontrollü bir şekilde açılacağı bilgisi tarafımıza ulaştığında, İlçemizdeki ilgili kurumları ve tüm muhtarlarımızı bilgilendirip, gerekli çalışmaların yapılacağını haber verdik. Sürekli ilgililerle irtibat halinde bulunarak sabahın ilk ışıklarıyla su altında kalan bölgelerimizi Belediyemiz ekipleriyle kontrol ettik, ekili alanların su altında kaldığını gördük, bu gün itibariyle ilgili birimlerce hasar tespit çalışmasını yapılacak. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Tüm personelimizle yaraları sarmak için göreve hazırız, Allah beterinden korusun, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dedi.”