Alt kültürleri ve etnik grupların tüketim davranışlarını inceleyen araştırmalar, markaların tüketiciye özel mesaj verebilme kabiliyetleri de etnik pazarlama kavramıyla geliştirilebiliyor. Bursa’da ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde dijital etnik pazarlama hizmeti sunan Digital Exchange firması, yapay zekâ destekli uygulamaları ile dikkatleri üzerine topladı.

 

FİRMALARI DÜNYAYA TANITIYORUZ

Dijital etnik pazarlama ile Türk firmalarını dünyaya tanıttıklarını belirten Digital Exchange firmasının Kurucusu ve CEO’su Emrah Pamuk “Pandeminin etkisiyle ülkeler arası dolaşım azaldı ve dijital kanallardan ‘etnik pazarlama’ yapılması gerektiği gerçeği ortaya çıktı. Etnik pazarlama; esasında toplumdaki ortak dil, din, kültür, manevi miras ve sosyokültürel özelliklere sahip kişilerin oluşturduğu etnik gruplara yönelik pazarlama faaliyetlerini kapsıyor. Biz de Digital Exchange olarak, Türk firmalarını dijital etnik pazarlama ile dünyaya tanıtıyoruz. Bunun için de yapay zekâ destekli geliştirdiğimiz ‘Rawy’ ve ‘2gethersocial’ uygulamaları ile dış ticaret yapan firmalara dijital etnik pazarlama çalışmalarında destek oluyoruz” diye konuştu.

 

‘ULUTEK, İŞ GELİŞTİRME YUVASI’

Merkezi İstanbul’da bulunan şirketin Londra, Moskova ve Frankfurt’ta da ofislerinin bulunduğunu belirten Emrah Pamuk, pandemi döneminde ULUTEK’te faaliyete başladıklarını söyledi. 2gethersocial, Medialogy, Rawy, Accumulate ve ihracat.in gibi platformlarla hizmet verdiklerin kaydeden Pamuk, “Dijital etnik pazarlama konusunda özellikle 126 ülkede influencer (sosyal ağ fenomeni) ve içerik dağıtım ağı olarak kurduğumuz ‘2gethersocial’ ve ULUTEK’te yer alma sebebimiz olan self servis video hazırlama platformu Rawy markaları ile ilerliyoruz. Rawy, saatler süren renderların (video işleme) önüne geçerek tarayıcı üzerinden videonuzu oluşturma imkânı sağlıyor. Türkiye’den bir marka, yurt dışına çıkacak ise bizimle çıkmalı. Yurt dışından bir marka Türkiye’ye gelecekse bizimle gelmeli. Firma olarak en büyük hayalimiz bu. Pandemi faaliyete başladığımız ULUTEK’te çok iyi firmalar var. Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni, fikir alışverişi açısından iyi bir network ve iş geliştirme yuvası olarak tanımlamak mümkün” ifadelerini kullandı.