Bursa Ticaret İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, TESKOMB (Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) Başkanı Bahri Şarlı ve  Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Köse katıldı.

Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyor, onlara bu konuda destek olan öğretmen ve ailelilerine ise teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklar, dünya alma-verme üzerine bir hukuk alanı ise bu ilişkide alanı da vereni de koruyan bir düzen üzerine kurulmuştur. Sizler bu ilişkiyi çok iyi kavramışsınız ve yorumlamışsınız ki bunu da resmedebilme, karikatürize edebilme aşamasına gelmişsiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar ise, “Ticaret Bakanlığımız Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, millî eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimizi bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık oluşturmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya özendirmek amacıyla; “Tüketici Hakları” konulu bir yarışma düzenledi. Tüm Türkiye’de resmî ve özel okullarda düzenlenen “Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür” yarışmasının ilimizdeki mücadelesinde başarı göstererek dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, çocuklarımıza bu konuda destek olan öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören sonunda protokol üyeleri, “Tüketici Hakları” konulu resim ve karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye ve katılım sertifikalarını verdi. 

Ortaokullar Arası Tüketici Hakları Konulu Resim Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler:

1.Rüveyda Üçüncü- Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

2.Tuğba Aktaş- İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu

3.Kübra Kaya- Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi

Liseler Arası Tüketici Hakları Konulu Karikatür Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler:

1.Berfin Yücel- Bursa Yönder Okulları

2.Kadir Civelek- Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç MekanTasarım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

3.Meltem Aygül -Feriha Uyar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi