Kontrollü normalleşme sürecine girilen İnegöl’de, kısıtlamaların bir kısmı kaldırıldı. Ancak normalleşmenin vaka artışına sebebiyet vermemesi adına belirlenen kuralların eksiksiz uygulanması için sıkı bir denetim çalışması başlatıldı. Bu kapsamda İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban da bugün sahaya inerek denetim gerçekleştirdi.

 

HEDEF DÜŞÜK RİSKLİ ŞEHİRLER ARASINA GİRMEK

İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ve İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Mağden’in de katıldığı heyet, çarşı bölgesinde denetimler yaptı. Esnaf ve vatandaşlara uyarılar yapıldı. Denetimlerin ardından açıklama yapan İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, “Malumunuz Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında, salgın dönemine ilişkin olarak kontrollü normalleşme süreci diye tabir edilen bir dönemdeyiz. Bu dönemde illerin salgındaki risk durumları sınıflandırıldı. Bu sınıflandırmaya göre de ilimiz orta riskli gurubunda yer aldı. Hedefimiz düşük riskli grupta yer alabilmek. Çünkü artık uzun bir süredir birçok işyerimiz gerek kapalı gerek belli kapasitede çalışmak zorundaydı. Bundan sonraki süreçte hepimiz, sokaktaki vatandaştan kamu görevlilerine kadar, hepimizin gayreti ile sahada da bu alınan tedbirlere uymayanlara yaptırım uygulamak üzere denetim ekiplerimizle sahada olacağız. Şimdi esnafımızı ziyaret ediyoruz. Esnafımızın mutluluğu, bu sürecin yeniden açılmaya dönük olmasının getirdiği sevinci gördük. Bunun devam etmesi, daha da iyi olması bizim elimizde. Biz gayretli olacağız, birbirimizi uyaracağız, rehberlik edeceğiz ve inşallah Bursa ilini ve ilçemizi düşük risk grubuna taşıyacağız. Nihayetinde de gerek aşı çalışmaları ile gerek diğer bulunacak tıbbi yöntemlerle dua ediyorum ki bu salgın hem ülkemizden hem dünya üzerinden kalkar ve eski bildiğimiz normal hayatımıza döneriz. Buna dönmek bir kez daha altını çiziyorum bizim elimizde. Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz” dedi.

 

HERKESE DÜŞEN SORUMLULUKLAR VAR

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Şehrimizin dört bir yanında kontrollü normalleşme ile beraber denetim sürecini dinamik bir yapıya taşıyarak, hep birlikte denetime katıldığı ve herkesin kendini kontrol edebildiği bir sürece geçmek istiyoruz. Bunun da ilk çalışmasını bugün başlatmış olduk. Tabi ki burada çaba ve gayret artık birbirimize bağlı. Yani sadece denetim yapan sınırlı sayıdaki insanların denetimleri ile gerçekleşmesi mümkün değil. Bizler artık bunu biliyoruz. Karşımızdaki sonucun ne olduğunu, sonuçlarının nasıl gerçekleştiğini biliyoruz. Çok ağır ekonomik sonuçlar ortaya çıkabiliyor. İşletmelerimizi kapatmak durumunda kalabiliyoruz. Bunların yaşanmaması adına, bunun bir kul hakkı olduğunu düşünürsek, kesinlikle herkese düşen görev ve sorumluluklar var. Bunları birbirimize hatırlatarak, bir cezai işleme gerek kalmadan bu süreci el birliği ile atlatmak hepimizin yararına” diye konuştu.