BESAŞ, mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme konusundaki kararlılıklarının göstergesi olarak Ulusal Kalite Hareketi çalışmalarına başlamak için ilk adımı attı. BESAŞ Yönetim Kurulu üyeleri, çalışanları ve KalDer yöneticilerinin katılımı ile imza töreni düzenlendi.

 

KalDer Bursa Şubesi ile BESAŞ arasında düzenlenen “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imza törenine; BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat DEMİR, BESAŞ Genel Müdürü Hakkı GÜLŞEN KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin DİREKÇİ, Denetleme Kurulu Üyesi Alper PEKMEZCİOĞLU, Ödül Yürütme Kurulu Üyesi Sadettin ÇİÇEK, Genel Sekreteri Aykan KURKUR, Kalite Ödül Yöneticisi Ebru Yalçın GÜRÜK ve BESAŞ çalışanları katıldı.

 

Sürdürülebilir İş ve Yaşam Kalitesi Hedefi

 

Törende konuşan Emin DİREKÇİ; “Ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir Sivil Toplum Kuruluşu olma hedefimizle kurumlarımıza kalite yolculuklarında eşlik ediyoruz. Ulusal Kalite Hareketi ile kurumlarımızı EFQM Modeli’ni uygulamaya davet ediyoruz. Dünya çapında tanınan, bir yönetim çerçevesi oluşturan EFQM Modeli, kuruluşları, değişimi yönetme ve performanslarını iyileştirme konusunda desteklemektedir. Her ölçekten ve sektörden kurum bu çalışmalara katılabilir. Kamu hizmeti üreten belediyeler ve iştiraklerinin kaliteyi bir yönetim kültürü olarak benimsemesi örnek bir yaklaşım. Bu yönde bugün attıkları imza için kentimizin örnek kurumu BESAŞ’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat DEMİR; “BESAŞ ve KalDer arasında “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi”ni imzalayarak mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlılıkla ilerlemeyi taahhüt etmiş olduk. Bugün bu heyecanı yaşamamıza olanak sağlayan tüm takım arkadaşlarımıza ve KalDer ekibine çok teşekkür ediyorum, hedefimiz sunduğu ürünlerin çeşitlliği ve erişilebilirliği ile kendinden her zaman söz ettiren BESAŞ’ın kalite konusunda da anılan bir kuruluş olması” dedi.

 

BESAŞ Genel Müdürü Hakkı GÜLŞEN ise, kalite yolculuklarına yönelik amaç ve hedeflerini paylaşarak “BESAŞ olarak üst seviyede kaliteye önem veriyoruz, bu kapsamda da kurumsallaşma konusunda sürdürülebilir gelişme yolculuğumuza EFQM ve Ulusal Kalite Hareketi ile güç katacağımıza inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

 

 

BESAŞ yönetim ekibi, hazırlanan tabloya imza atarak EFQM mükemmellik modeli çalışmaları kapsamında Ulusal Kalite Hareketi’ne katılma kararlılıklarını somutlaştırdılar.